Pabėgėlių iš Ukrainos priedanga pasinaudojo greičiau nei tikėtasi: auka tapo vyras iš Marijampolės

Įvairaus plauko piktavaliai, prisidengdami karu Ukrainoje, ėmė ciniškai mulkinti patiklius žmones ne tik virtualioje erdvėje. Devintą dešimtį įpusėjęs marijampolietis tapo pabėgėlėmis apsimetusių vagilių auka.

Devintą dešimtį įpusėjęs marijampolietis tapo pabėgėlėmis apsimetusių vagilių auka.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Devintą dešimtį įpusėjęs marijampolietis tapo pabėgėlėmis apsimetusių vagilių auka.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-04 05:17, atnaujinta 2022-03-04 07:40

Ramioje gatvelėje netoli Marijampolės centro gyvenantis vienišas 86 metų pensininkas pirmadienį pavakare triūsdamas nuosavo namo kieme sulaukė nekviestos viešnios.

Romų tautybės moteris tikino esanti pabėgėlė iš Ukrainos, paprašė atsigerti. Geraširdis pensininkas įsivedė ją į vidų ir pavaišino arbata. Vėliau jis sakė, jog moteris rusų ir dar kažin kokia jam nesuprantama kalba pasakojo apie karą Ukrainoje, teigė, kad jos vaiką mirtinai pervažiavo.

Po kiek laiko pensininkas lydėjo atvykėlę laukujų durų link ir netikėtai pamatė, kad iš antro aukšto laiptais leidžiasi dar viena romų tautybės moteris.

Šioji kiek išsigandusi ir sutrikusi šeimininką puolė tikinti gryniausia lietuvių kalba: „Aš nieko neėmiau, nieko neėmiau.“

Apsimetėlės skubiai pasišalino, o pensininkas, nusprendęs apžiūrėti antrą aukštą, užlipo į viršų.

Miegamajame jis rado pravirą spintelę. Tik tuomet garbaus amžiaus vyras prisiminė, kad joje laikė seniai pasidėtas santaupas – iki šiol neiškeistus 3 tūkst. litų.

Nukentėjėlis apie įžūlias vagiles pranešė policijai, patirtą žalą įvertinęs 869 eurais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.