Vaikui Šilutėje teko patirti tikrą košmarą: berniuką prievartavo kitas nepilnametis

Šilutiškė Lina (vardas pakeistas) dar iki šiol neatsigauna dėl patirto šoko – jos vaikas prieš metus buvo prievartautas vienoje iš Šilutės rajone įkurtų šeimynų. Tačiau apie šį įvykį nuo jos nuslėpta. Vaikas taip pat tai slėpė nuo mamos. Vasario pabaigoje jis vis dėlto atvėrė širdį savo gimdytojai.

 Vaikui Šilutėje teko patirti tikrą košmarą: berniuką prievartavo kitas nepilnametis.<br> silokarciama.lt asociatyvi nuotr.
 Vaikui Šilutėje teko patirti tikrą košmarą: berniuką prievartavo kitas nepilnametis.<br> silokarciama.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

silokarcema.lt

Mar 14, 2022, 4:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 4:27 PM

Vaikas pasikeitė ir viską slėpė

Moteris redakcijai pasakojo, kad iš jos vaiką paėmė ir apgyvendino šeimynoje.

„Aš turiu bėdą. Bandau atsistoti ant kojų. Esu viena. Artimųjų beveik neturiu. Dažnai pasidaro blogai. Praėjusiais metais nuo priklausomybės alkoholiui gydžiausi reabilitaciniame centre. Tada kartą paskambino iš šeimynos ir paklausė, ar aš sutinku, kad mano vaikas bus perkeltas į kitą šeimyną. Klausiau, kodėl? Bet niekas nieko neaiškino. Sakė – nieko baisaus. Tada net nenutuokiau, ką išties reiškia tas nieko baisaus. Tik beveik po metų sužinojau – mano vaikas, globojamas šeimynoje, buvo prievartaujamas“, – verkdama kalbėjo šilutiškė.

Lina teigė, jog susitikusi sūnų ir su juo bendraudama senokai pastebėjo, kad jis kažkoks pasikeitęs. Tačiau vaikas slėpė nuo mamos patirtą gėdą ir bjaurastį.

„Vasario 28 dieną su sūnumi išėjome pasivaikščioti. Sakau: „Sūnau pasakyk tiesą, kas ant tavo širdies guli, kaip tu gyveni?“. Vaikas tik tada pradėjo pasakoti, kas jam nutiko. Jis pasakė, kad jį šeimynoje, kurioje gyveno prieš tai, vienas iš paauglių prievartavo – į burną kišo savo lytinius organus. Paklausus, kodėl jis nešaukė garsiai, kodėl neprašė pagalbos socialinių darbuotojų, pasakė, kad negalėjo šaukti, nes jį kankinantis paauglys grasino užmušti“, – tęsė skaudų pasakojimą mama. Ji verkė nesustodama. Tikino, kad niekas iki šiol nė vienoje įstaigoje jai taip ir nepaaiškino, kas įvyko.

Byla perduota teismui

„Vaikas man pasakė, kad jis iki šiol negali pamiršti to, ką teko išgyventi, ir dėl to jam sunku užmigti. Jam reikalinga pagalba. Tai baisu, ką jam teko išgyventi. Atrodo, negaliu mąstyti. Verkiu. Atrodo neiškęsiu. Pati nebežinau, kaip pakelti šį skausmą. Tai ką tenka išgyventi vaikui? Kas atsakingas, kad tokie įvykiai? Nebegaliu minčių pakeisti“, – teigė moteris.

„Šilokarčemai“ besidomint istorija paaiškėjo, kad prievartą prieš dešimtmetį, naudojo tas pats paauglys, kuris trypė, spardė Kalėdų išvakarėse kito paauglio galvą.

Apie įvykį klausėme policijos komisariato: ar buvo toks užregistruotas, ar žinomas atvejis, kada nukentėjo dešimtmetis?

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė informavo, kad 2021 m. vasario 2 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 4 d.

Tas, kas tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų. Tačiau, kas minėtus veiksmus atliko mažamečiui asmeniui, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų.

Pareigūnės raštiškame atsakyme nurodyta, kad 2021 m. gruodžio 14 d. pareigūnai bylą su kaltinamuoju aktu perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

Vaiko teisių apsaugos specialistai dar neatsakė į užduotus „Šilokarčemos“ klausimus. Todėl prie šios istorijos grįšime, kai tik turėsime atsakymus į rūpimus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.