Žaibiškai 54 tūkst. eurų vagystę įvykdžiusiam užsieniečiui – laisvės atėmimo bausmė

Kauno apylinkės teismas paskelbė sprendimą byloje, kurioje Sakartvelo pilietis pripažintas kaltu dėl didelės vertės vagystės, svetimo turto sugadinimo ir dokumentų klastojimo bei disponavimo suklastotu dokumentu.

Žaibiškai 54 tūkst. eurų vagystę įvykdžiusiam užsieniečiui – laisvės atėmimo bausmė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Žaibiškai 54 tūkst. eurų vagystę įvykdžiusiam užsieniečiui – laisvės atėmimo bausmė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-14 14:14

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, bylos duomenimis, 2020 m. spalio mėnesį automobilių stovėjimo aikštelėje Kaune Sakartvelo pilietis E.K., veikdamas kartu su kitais dviem asmenimis, išdaužė automobilio „Nissan Murano“ langą ir pavogė jame paliktą kuprinę su pinigais. Kaip paaiškėjo vėliau, bendra kuprinėje buvusi suma įvairių valiutų kupiūromis siekė beveik 54 000 eurų.

Nustatyta, kad pavogti pinigai priklausė nukentėjusiojo vadovaujamai įmonei, kurios pagrindinė veikla – valiutos keitimas. Asmuo pinigus vežė į banką, pakeliui trumpam sustojo ir užsuko į parduotuvę, tačiau sugrįžęs rado išdaužtą automobilio langą ir pavogtą kuprinę.

Vagystė buvo įvykdyta žaibišku greičiu – per pusę minutės. Nustatyta, kad nuteistasis su dar dviem asmenimis sekė nukentėjusiojo automobilį ir kruopščiai ruošėsi tokiam nusikaltimui. Jie šiam tikslui naudojo specialią sekimo įrangą, nuolat keitė telefono numerius. E.K., pasinaudodamas svetimu, galimai suklastotu, dokumentu, įsigijo automobilį, kuriuo ir sekė paskui nukentėjusįjį.

Kaltinamasis E.K. savo kaltės dėl didelės vertės svetimo turto vagystės ir svetimo turto sugadinimo nepripažino, o dėl suklastoto dokumento laikėsi versijos, jog jį laikė kaip suvenyrą. Tačiau surinkti bylos duomenys leido daryti išvadą, kad nuteistasis dalyvavo įsilaužiant į automobilį ir grobiant pinigus. Tai jis darė kartu su dar dviem asmenimis, kurių atžvilgiu pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

Teismas, subendrinęs bausmes dėl visų trijų nusikaltimų, E.K. pripažino kaltu ir paskyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis taip pat turės atlyginti pavogtą pinigų sumą ir padarytą žalą automobiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.