„Malkos iš Baltarusijos“ – Kaune muitininkai sulaikė geležinkeliu atgabentą didelę cigarečių kontrabandą

Praėjusią savaitę Kaune buvo sulaikyta stambi rūkalų kontrabandos siunta – ją muitininkai aptiko dviejuose iš Baltarusijos geležinkeliu atgabentuose krovininiuose konteineriuose su malkų siunta. Konteineriuose aptiktos slėptuvės, kuriose rasta apie 300 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių.

Kaune muitininkai sulaikė geležinkeliu atgabentą didelę cigarečių kontrabandą.<br> MKT nuotr.
Kaune muitininkai sulaikė geležinkeliu atgabentą didelę cigarečių kontrabandą.<br> MKT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 11:37 AM, atnaujinta Mar 15, 2022, 11:40 AM

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, kovo 10 d., apie 11 val., Kauno teritorinės muitinės pareigūnai krovinių poste „Tiekimas“ patikrino du iš Baltarusijos geležinkeliu atvežtus krovininius konteinerius. Juose gabenti 88 vnt. padėklų su lapuočių malkomis (iš viso beveik 35 tonos medienos). Krovinys buvo skirtas vienai Kaune registruotai įmonei.

Abu konteineriai pareigūnams sukėlė įtarimų – pastuksenus į jų skardinius korpusus buvo girdimas nebūdingas duslus garsas. Su lazeriniais matuokliais nustatyta, kad konteinerių vidus kur kas ankštesnis, nei turėtų būti pagal bendrą ilgį – neatitikimas siekė apie metrą.

Netrukus abiejų konteinerių galuose rastos slėptuvės, pilnos cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Nemažai laiko užėmė malkų iškrovimo ir slėptuvių ardymo darbai – teko pjauti skardines konteinerių sienas.

Iš viso rasta 96 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis, rūkalų vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) – daugiau nei 320 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.