Pasieniečiai sulaikė 7 metus Vokietijos pareigūnų ieškotą vilkiką

Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė Baltarusijos piliečio vairuotą vilkiką su šokolado kroviniu. Patikros metu paaiškėjo, kad šios, įtariama, vogtos transporto priemonės paiešką prieš septynerius metus paskelbė Vokietijos teisėsaugininkai.

 Pasieniečiai sulaikė 7 metus Vokietijos pareigūnų ieškotą vilkiką.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė 7 metus Vokietijos pareigūnų ieškotą vilkiką.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 12:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2022, 12:36 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai, kuriems talkino kartu dirbantys Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX pareigūnai, Raigardo kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusio vilkiko „Mercedes Benz Actros“ su puspriekabe „Schmitz“ dokumentus.

Rusiškais registracijos numeriais paženklintą sunkiasvorį automobilį vairavo 43-ejų baltarusis. Lietuvoje registruota puspriekabe į užsienį gabentas šokolado krovinys.

VSAT pareigūnams pateikti vairuotojo asmens dokumentai buvo tvarkingi. Jokių įtarimų nesukėlė ir lietuviškas puspriekabės registracijos liudijimas, tačiau patikros metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į vilkiko kėbulo numerį.

Paaiškėjo, kad 2010 m. pagamintos transporto priemonės kaip pavogtos ar neteisėtai nusavintos paiešką prieš septynerius metus, 2015-aisiais, paskelbė Vokietijos policija.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pasieniečiai vairuotoją uždarė į areštinę. Vilkikas laikinai saugomas Raigardo punkte, o puspriekabe su kroviniu pasirūpins prekių savininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.