Į Lenkiją vykęs latvis pro Lietuvos pasieniečius bandė prasmukti su klastote

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Lenkiją automobiliu vykusį latvį. Jis patikros metu VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, padirbtą ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą.

 Į Lenkiją vykęs latvis pro Lietuvos pasieniečius bandė prasmukti su klastote.<br> VSAT nuotr.
 Į Lenkiją vykęs latvis pro Lietuvos pasieniečius bandė prasmukti su klastote.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 1:57 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš antradienio į trečiadienį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį „Opel Astra“ latviškais numeriais. Mašiną vairavo 39-erių Latvijos pilietis.

Užsienietis pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus, tačiau jo turėtas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą latviui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Užsieniečiui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės. Vyrui skirta 375 eurų bauda.

Automobilis „Opel Astra“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.