Girtas vilkiko vairuotojas Kalvarijos pareigūnams bruko 2 tūkst. eurų kyšį

Kalvarijos policijos pareigūnai atsisakė 2 tūkst. eurų kyšio, kurį jiems bandė įbrukti girtas vilkiko vairuotojas. Dar vienas bandymas papirkti pareigūnus praėjusią parą užregistruotas Šalčininkuose.

Girtas vilkiko vairuotojas Kalvarijos pareigūnams bruko 2 tūkst. eurų kyšį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtas vilkiko vairuotojas Kalvarijos pareigūnams bruko 2 tūkst. eurų kyšį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 8:36 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 8:41 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 17 d. apie 8 val. 50 min. Kalvarijos savivaldybėje, kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 96-ame km, vyras (gim. 1981 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo vilkiką girtas (nustatytas 0,99 prom. girtumas), Kalvarijos r. PK pareigūnams siūlė 2 000 eurų kyšį.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taip pat kovo 17 d. apie 10 val. 20 min. Šalčininkuose, Vilniaus g., Šalčininkų r. PK patalpose, vyras (gim. 1962 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad lenkė kitą automobilį sankryžoje, Šalčininkų r. PK pareigūnui davė 500 eurų.

Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.