Klaipėdos autobusų parko vadovas ir jo žmona įtariami sukčiavimu ir dokumentų klastojimu

Klaipėdos savivaldybės įmonių vadovui Vaidui Ramanauskui ir jo žmonai Ingridai Ramanauskienei prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame tyrime pareikšti įtarimai, penktadienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos autobusų parko vadovas ir jo žmona įtariami sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Klaipėdos autobusų parko vadovas ir jo žmona įtariami sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 10:24 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 10:25 AM

Europos prokuratūros deleguotojo prokuroro vadovaujamame ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime minėtiems asmenims įtarimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo veikiant organizuotoje grupėje.

V. Ramanauskas vadovauja Klaipėdos autobusų parkui, laikinai jam pavestos ir „Gatvių apšvietimas“ vadovo pareigos. Jo sutuoktinė yra mažosios bendrijos „Exubero“ savininkė ir vadovė.

Įtariama, kad iš viso šeši asmenys veikė kaip organizuota grupė ir siekė apgaule, panaudojant suklastotus dokumentus bei melagingus duomenis, įgyti 200 tūkst. eurų ES finansinės paramos lėšų mažosios bendrijos numatytiems statybos bei rekonstrukcijos darbams finansuoti.

Anot prokuratūros, šiomis dienomis STT pareigūnai Klaipėdoje bei kitur atliko virš dvidešimt kratų bei kitus būtinus procesinius veiksmus.

Įvertinus šiuo metu turimus ikiteisminio tyrimo duomenis, V. Ramanauskas ir jo sutuoktinė, kaip nusikaltimų organizatoriai bei vykdytojai, įtariami dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu, piktnaudžiavimu, sukčiavimu.

Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti bei piniginiai užstatai.

Įtariama, kad organizuojant statybų rangos darbų pirkimo konkursą, sąžiningas ir skaidrus procesas buvo tik imituojamas. Turimais duomenimis, konkurso sąlygos buvo suderintos su iš anksto pasirinktu rangovu – mažąja bendrija „Driutas“, su kuria vėliau buvo sudaryta didesnės nei 480 tūkst. eurų vertės statybos darbų sutartis.

Organizuotos grupės nariai taip pat įtariami tuo, kad įgyvendindami ES lėšomis remiamą projektą, klastojo statybų dokumentaciją ir šių klastotų dokumentų pagrindu įgijo daugiau nei 30 tūkst eurų ES finansinės paramos lėšų bei pasikėsino įgyti dar virš 60 tūkst. eurų.

Turima duomenų, kad paramos išmokai gauti skirtuose dokumentuose buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys duomenys apie neva atliktų statybos darbų apimtis ir įvykdymo terminus, dėl ko į šios mažosios bendrijos sąskaitą neteisėtai ir buvo pervesta keliasdešimt tūkstančių eurų ES finansinės paramos lėšų.

Nusikaltimui kelias buvo užkirstas agentūrai, administruojančiai ES paramos lėšas, pradėjus patikrinimo procedūras.

Anot prokuratūros, jokie kiti Klaipėdos miesto savivaldybės ar savivaldybės įmonių darbuotojai šioje tyrimo stadijoje nėra įtariami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.