Raseiniškis blaivus nevairuoja – vos paleistas iš pataisos namų vėl sėdo prie vairo

Turintis keistą priklausomybę – vairuoti transporto priemones apsvaigus nuo alkoholio, Raseinių rajono gyventojas tris automobilius jau prarado, o ketvirtojo irgi laukia toks pat likimas. Paskutinį kartą vairuodamas neblaivus jis išvertė kaimyno tvorą, pasišalino iš eismo įvykio, o kai buvo demaskuotas, išsigandęs atsakomybės, pasišalino ir iš Lietuvos.

 Raseiniškis blaivus nevairuoja – vos paleistas iš pataisos namų vėl sėdo prie vairo ir išvertė tvorą.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Raseiniškis blaivus nevairuoja – vos paleistas iš pataisos namų vėl sėdo prie vairo ir išvertė tvorą.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 12:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 12:24 PM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, Raseinių rajone, Sujainiuose, gyvenančios moters, vasario 2-osios naktį grįžusios iš darbo, laukė nemaloni staigmena – jos kiemo tvora buvo išversta.

Įvykio vietą apžiūrėję Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai rado ant sniego besimėtančią automobilio detalę su užrašu, identifikuojančiu, kad ji priklauso „Opel“ markės automobiliui, ir nuo tvoros nusidriekusias vos matomas, krintančio sniego beveik jau paslėptas automobilio padangų vėžes. Jos pareigūnus atvedė į netoliese esantį kaimyno kiemą. Čia aplamdytu šonu stovėjo „Opel Astra“.

Kai pareigūnai pasibeldė į namo gyventojo duris, jas atvėrė 34 metų vyras, nuo kurio tvoskė stiprus alkoholio kvapas. Iš pradžių vyras tvirtino, kad visą naktį buvo namuose, tačiau, kai pareigūnai pirštu bakstelėjo į jo automobilio sulamdytą šoną ir pasakė, kad prie tvoros rastos jo automobilio nuolaužos, sujainiškiui nebebuvo, kur dingti – įrodymai akivaizdūs.

Alkoholio matuokliu vyrui buvo nustatytas 3,42 pro. girtumas. Toks girtumas jam nustatytas 10 val. ryto. Koks jis buvo eismo įvykio metu – neaišku. Tačiau tai esmės nekeičia, nes vairuotojas iš eismo įvykio pasišalino, už ką yra numatyta administracinė atsakomybė, o už tai, kad pasišalindamas vengė blaivumo patikros – baudžiamoji atsakomybė.

Baudžiamojo kodekso straipsnis atsakomybę numato ne tik, kai transporto priemonė vairuojama, esant 1,51 ir daugiau promilių neblaivumui, bet ir vengiant blaivumo patikros ir vartojant alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo. Už tai yra baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Matyt, vyras į belangę nepanoro, nes ten jau yra buvęs už analogiškas nusikalstamas veikas net kelis kartus.

2018 m. rugsėjo 15-osios naktį jis, vairuodamas automobilį sunkaus (3,62 prom.) girtumo, nesuvaldė jo ir įvažiavo į griovį. Vyras vairavo išregistruotą ir be valstybinių numerių automobilį „VW Golf“, kuris buvo neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu ir kuriam nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra. Automobilis buvo konfiskuotas, o vairuotojas 20-čiai parų atsidūrė areštinėje ir trims metams prarado teisę vairuoti.

Po pusantrų metų pareigūnai sulaukė pranešimo apie Tauragės r.,Gedgaudiškės k., vinguriuojantį įtartiną „Audi“ markės automobilį, kuris buvo sudaužytas, su tuščia padanga. Paaiškėjo, kad jį vairuoja tas pats sujainiškis, kuriam teisė vairuoti atimta. Vyras vėl buvo sunkaus (3,78 prom.) girtumo. Jis sulaukė teismo nuosprendžio, kuriuo ir šis automobilis buvo konfiskuotas, teisė vairuoti atimta penkeriems metams, o jam pačiam numatyta atimti 4 mėnesiams atimti laisvę.

Tačiau vieneriems metams teismo nuosprendžio vykdymas buvo atidėtas, matyt tikintis, kad vyras ir laisvėje sugebės padaryti išvadas ir nebekartos savo klaidų.

Deja. Po keturių mėnesių, 2020 m. lapkričio 26 d. vyras vėl sėdo prie automobilio, šįkart jau „VW Passat“, vairo neblaivus ir savo girtu vairavimu sukėlė kitų vairuotojų pasibaisėjimą. Alkoholio matuoklis parodė ir vėl sunkų (3,60 prom.) girtumą. Už tai, kad sujainiškis vengė atlikti teismo paskirtą baudžiamojo poveikio priemonę – vairavo automobilį, kai teisė tą daryti atimta, ir tai darė vėl neblaivus, jis buvo pasiųstas 7 mėnesiams už grotų, o „VW Passat“ konfiskuotas.

Praėjusių metų rugsėjį paleistas iš Pravieniškių pataisos namų Raseinių rajono gyventojas priklausomybės girtam sėsti už automobilio vairo neprarado. Tai padarė jis, išlaikydamas tradiciją – pasiekęs sunkų girtumą. Tik šįkart pasivažinėjimas baigėsi susidūrimu su tvora. Gerai, kad – ne su kita transporto priemone Ir vėl vyrui gresia nelaisvė ir dar vieno automobilio konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.