Pasieniečiai neleido į Baltarusiją išgabenti įtartino lengvojo automobilio

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė automobilvežiu iš Lietuvos gabentą įtartiną lengvąjį automobilį „Opel Astra“. Pirminiais duomenimis, suklastotas jo kėbulo numeris.

 Pasieniečiai neleido į Baltarusiją išgabenti įtartino lengvojo automobilio.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai neleido į Baltarusiją išgabenti įtartino lengvojo automobilio.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 1:42 PM, atnaujinta Mar 21, 2022, 1:44 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino vilkiką „Volvo“ su priekaba „Kaessbohrer“. Šia sunkiasvore transporto priemone iš Lietuvos į Baltarusiją buvo gabenami naudoti lengvieji automobiliai.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą mašiną vairavo 44-erių Tadžikistano pilietis. Jo asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau patikros metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vieno pakrauto automobilio, „Opel Astra“, kėbulo numeris.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad 2006 m. pagamintos transporto priemonės kėbulo numeris yra, įtariama, suklastotas – jame matyti mechaninio keitimo požymių.

Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Tadžikistano pilietis apklaustas kaip liudytojas ir vėliau paleistas. Įtartinas „Opel Astra“ nukeltas nuo automobilvežio ir laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?