Daugiabučio kieme moterį mirtinai sužalojęs vairuotojas nuteistas lygtinai

Kauno apylinkės teismas lygtine laisvės atėmimo bausme nuteisė vairuotoją, daugiabučio kieme mirtinai sužalojusį moterį.

Daugiabučio kieme moterį mirtinai sužalojęs vairuotojas nuteistas lygtinai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiabučio kieme moterį mirtinai sužalojęs vairuotojas nuteistas lygtinai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-24 09:51

28 metų kauniečiui M.S. trečiadienį priimtu nuosprendžiu skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant tokiam pačiam laikotarpiui, pranešė teismas.

M.S. visą bausmės vykdymo laikotarpį įpareigotas dirbti (mokytis), tęsti darbą ar (mokslą) arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišvykti už gyvenamosios vietos (miesto) rajono ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Taip pat M.S. skirtas teisių atėmimas vieneriems metams.

M.S. nuteistas už tai, kad pernai, balandžio 22 dieną, apie 14 val. Kaune, daugiabučių kieme, vairuodamas automobilį nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, važiuodamas atbulas nepraleido kito eismo dalyvio – pro automobilio galinę dalį ėjusios pėsčiosios, ją partrenkė ir paglemžė po automobilio platforma, padarydamas sunkius daugybinius sužalojimus. Pėsčioji mirė.

Teisme M.S. savo kaltę pripažino, paaiškino, kad važiuodamas į priekį matė pro vairuojamo autobusiuko galą praeinant senyvo amžiaus moterį. Po to sustojo, palaukė apie 15 sekundžių, kol ji praeis. Ji pateko į akląją zoną ir jis jos nematė, todėl važiavo atbulas.

Skiriant bausmę kaltinamajam M.S., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė neatsargų nusikaltimą, dėl nusikalstamo nerūpestingumo.

„M.S. laikomas neteistu, turi galiojančią administracinę nuobaudą. Šiuo metu jis niekur nedirba, nurodė, jog planuoja įsidarbinti pavėžėju, automobilį vairavo blaivus, atsiprašė nukentėjusiųjų,“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas, atidėdamas paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą, motyvavo tuo, kad kaltininkas anksčiau neteistas (laikomas neteistu), padarė neatsargų nusikaltimą, yra jauno amžiaus, planuoja įsidarbinti ir atlyginti išlaidas ir dalį jų atlygino.

Teismas pažymėti, kad nukentėjusiųjų patirtą neturtinę žalą atlygino draudimo bendrovė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.