Pensininkės į butą įsileista maloni viešnia per akimirką virto žvėrimi

Patikėjusi, kad pas ją atėjo savivaldybės darbuotoja, vilnietė plačiai atvėrė savo namų duris ir netrukus smarkiai pasigailėjo. Nusikaltėlė iš pensininkės atėmė visas namuose laikytas santaupas – 2400 eurų.

Pensininkė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pensininkė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 8:20 AM

Į parduotuvę apsipirkti išėjusi Gerovės gatvės gyventoja net pagalvoti negalėjo, kad namuose likusi jos 91 metų mama taps nusikaltėlių taikiniu.

„Išėjau tik trumpam, o grįžusi sužinojau, kad pas mamą lankėsi nepažįstama moteris, kuri pagrobė jos piniginę su visais joje buvusiais pinigais“, – antradienį paskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą pranešė nukentėjusiosios 67 metų dukra.

Paaiškėjo, kad netrukus po to, kai buto šeimininkės dukra išėjo į parduotuvę, į duris paskambino nepažįstama moteris.

„Ji buvo maždaug 50 metų, labai maloni, stambi, vilkėjo juodą striukę“, – nusikaltėlę apibūdino pensininkė.

Nors nekviestą viešnią vilnietė matė pirmą kartą, nusprendė ją įsileisti į vidų.

„Moteris prisistatė savivaldybės darbuotoja, todėl pamaniau, kad esu saugi ir nieko blogo įvykti negali“, – paaiškino nukentėjusi vilnietė.

Tariama savivaldybės darbuotoja bute ilgai neužsibuvo. Ji pensininkės iškart paklausė, ar namuose turinti grynųjų pinigų, ir paprašė juos atnešti.

Moteris klusniai padarė, ko atvykėlė prašė, – nuėjo į kambarį, iš spintos išsiėmė piniginę ir jau apsisuko grįžti į koridorių, kur jos laukė apsimetėlė valdininkė, tačiau to padaryti nespėjo.

Nusikaltėlė išplėšė piniginę pensininkei iš rankų ir skubiai nėrė pro duris. Sutrikusi ir apiplėšta pensininkė ne iš karto sumąstė, kaip jai toliau elgtis, ir pirma nutarė sulaukti dukters.

Ši grįžo po 15 minučių ir iškart paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, tačiau tiek laiko nusikaltėlei užteko, kad paspruktų kuo toliau nuo nusikaltimo vietos.

Įtariamosios pareigūnai kol kas nerado, ji yra ieškoma.

Įtariama, kad nusikaltėlė motiną ir jos dukrą kurį laiko stebėjo ir laukė tinkamos progos apiplėšti garbaus amžiaus moterį.

Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pensininkės patikėjo sukčių pasakomis

Sostinės Vokiečių gatvėje gyvenančiai 77 metų moteriai praėjusį šeštadienį fiksuotojo ryšio telefonu paskambinęs aferistas prisistatė policijos pareigūnu ir pasekė pasaką, kad vyksta patikrinimai, ar išduodant pensijas gyventojams neįbrukami padirbti eurai.

Patikėjusi sukčiaus melu ji pasakė savo adresą.

Netrukus pas moterį atvyko apgaviko bendrininkas, šiam ji atidavė 4980 eurų, – pastarasis žadėjo pinigus po patikrinimo grąžinti, bet juos gavęs dingo kaip į vandenį.

Tuo metu kitame sostinės rajone – Antakalnyje – prieš kelias dienas 92 metų vilnietė patikėjo dviem aferistais, kurie paskambino į jos buto duris.

Nusikaltėliai prisistatė policijos pareigūnais ir panašiai kaip pirmu atveju papasakojo, kad eurai tikrinami siekiant apsaugoti gyventojų santaupas.

Patikėjusi sukčių žodžiais pensininkė atnešė jiems savo santaupas – 6500 eurų. Sukčiai su pinigais pasišalino. Nusikaltėlių nepavyksta surasti, vyksta jų paieškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.