Žinomas Panevėžio verslininkas pričiuptas už didelio masto sukčiavimą neišsisuko

Nuo mokesčių išsisukti bandęs žinomas panevėžietis verslininkas vis tiek turėjo atsiskaityti su valstybe ir atsidūrė teisiamųjų suole, bet pripažinęs kaltę atsipirko bauda.

Kaltę pripažinusiam panevėžiečiui J.Muraškai teismas trečdaliu sumažino baudą.<br>A.Švelnos nuotr.
Kaltę pripažinusiam panevėžiečiui J.Muraškai teismas trečdaliu sumažino baudą.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 9:51 PM

Panevėžio apylinkės teismas paskelbė nuosprendį aštuonių taksi bendrovių vadovo panevėžiečio Jono Muraškos byloje.

Už didelio masto sukčiavimą, apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą jam paskirta 30 tūkst. eurų bauda.

Kadangi teisiamasis kaltės nesikratė, byla buvo išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, todėl paskirta bauda buvo sumažinta trečdaliu – iki 20 tūkst. eurų.

Prieš nuosprendžio paskelbimą J.Muraška, paklaustas apie nesumokėtus mokesčius, mestelėjo: „Kaip nori, taip ir skaičiuoja.“

Teisėja sakė, kad pasitvirtino visi prokurorų pateikti kaltinimai, o teisiamasis savo kaltę pripažino.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos duomenimis, valstybės finansų nepasiekė per 185 tūkst. eurų mokesčių iš taksi bendrovių, tačiau pričiuptas verslininkas suskubo atsiskaityti su valstybe.

„Jis mokesčius sumokėjo iki bylos atidavimo į teismą“, – pasibaigus posėdžiui paaiškino prokuroras.

Bylos duomenimis, iš taksi paslaugų veiklos gautas pajamas J.Muraška skirstė tarp savo paties vadovaujamų įmonių, kad jos netaptų pridėtinės vertės mokesčio mokėtojomis ir nereikėtų mokėti didesnių mokesčių. Tokiu atveju tereikėjo padaryti taip, kad vienos įmonės pajamos neviršytų 45 tūkst. eurų per metus.

Teisiamasis įmones valdė pats ir per kitus asmenis. Prokuroro teigimu, bendrovių savininkai buvo jo draugai ir pažįstami.

Taip pat pareigūnai išsiaiškino, kad J.Muraška neteisėtai įgijo Užimtumo tarnybos skiriamą daugiau nei 4,6 tūkst. eurų subsidiją įdarbintam asmeniui. Maža to, nustatyta, kad prieš 2,5 metų Palangoje pardavęs dalį sklypo ir butą jis nesumokėjo 3,6 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.