Gudri apgaulė neišdegė – už iš darbovietės pavogtą kurą vyrams teks atsakyti

Kai vasario 2-osios rytą Raseinių rajone, Kalnujų seniūnijoje, esančioje bendrovėje į darbą susirinko darbuotojai, iš karto pastebėjo, jog čia būta nekviestų svečių. Apie tai bylojo išdaužta vieno angaro stiklo pluošto plokštė ir iš dviejų angare stovėjusių kombainų dingęs dyzelinas.

Gudri apgaulė neišdegė – už iš darbovietės pavogtą kurą vyrams teks atsakyti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gudri apgaulė neišdegė – už iš darbovietės pavogtą kurą vyrams teks atsakyti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 9:51 AM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, iš viso buvo pavogta apie 1 100 litrų degalų, kurių bendra vertė siekė 720 eurų.

Pirmas įspūdis – vagys pro skylę pateko į angaro vidų ir įvykdė vagystę. Tačiau pirmas įspūdis buvo apgaulingas. Vagišiai to ir siekė – suklaidinti bendrovės administraciją bei policijos pareigūnus.

Raseinių rajono policijos komisariato tyrėjai, pradėję šios vagystės tyrimą, iš karto pasidomėjo, ar bendrovės teritorija stebima vaizdo kameromis. Jų buvimas įmonėse labai prisideda prie turto apsaugos. Šįkart jų buvimas irgi tapo reikšmingas – jos tapo nebyliomis, tačiau akivaizdžiomis nusikaltimo liudytojomis.

Paaiškėjo, kad niekas pro išdaužtą angaro ertmę į angarą nelindo. Vagišiai į angarą pateko pro jo duris, tik išdaužę angare skylę ir inscenizavę įsibrovimą pro ją.

Ilgapirščiams patekti į angarą pro duris problemų nebuvo, nes, kaip paaiškėjo, tai buvo šios bendrovės darbuotojai – pats teritoriją saugantis sargas ir traktorininkas.

Šeštadienio vakarą bendrovės teritorijoje, išskyrus sargą, daugiau darbuotojų nebuvo. Bet atsirado. Atėjo šioje bendrovėje dirbantis traktorininkas.

Abu vyrai pasuko į angarą, į jo vidų sargas atvairavo dar ir savo automobilį. Po kurio laiko vienas jų iš angaro išėjo pėsčiomis, kitas – išvažiavo savo automobiliu, prikrautu pilnais kanistrais dyzelino.

Demaskuoti vyrai, prisipažino įvykdę dyzelino vagystę bei jau spėję degalus sunaudoti.

Ir nors 56 metų sargas bei 53 metų traktorininkas dėl padarytos nusikalstamos veikos gailėjosi ir atlygino bendrovei padarytą turtinę žalą, tačiau dėl vagystės jiems pareikšti įtarimai ir jų laukia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.