Klaipėdiečiui 800 gramų kokaino kainuos ketverius metus kalėjimo: „Tai – didžiausia gyvenimo klaida“

800 gramų kokaino parsisiuntusiam klaipėdiečiui teks 4 metams keliauti už grotų. „Tai yra didžiausia mano gyvenimo klaida. Geriau gyventi sąžiningai ir vargingiau, bet laisvėje“, – dūsavo kaltinamasis.

Klaipėdietis G.Šliteris pripažino savo kaltę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdietis G.Šliteris pripažino savo kaltę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2022, 6:54 PM

Uostamiesčio policijai 28 metų Gabrielius Šliteris įkliuvo pernai birželio 1 dieną.

Pareigūnai Klaipėdoje, Kaštonų gatvėje, G.Šliterio garaže rado apie 800 gramų grynos narkotinės medžiagos – kokaino, kurio kaina juodojoje rinkoje gali siekti 140 tūkst. eurų.

Narkotikus rengėsi pakuoti

Didžioji kvaišalų dalis buvo sumalta, supilta į tris plastikinius vakuuminius paketus ir paslėpta.

Likę kvaišalai aptikti trijuose plastikiniuose indeliuose ir kavos malimo aparate. Čia pat buvo ir elektroninės svarstyklės, vakuumavimo aparatas bei pakavimui skirta įranga.

Tą pačią dieną įtariamasis buvo sulaikytas Herkaus Manto gatvėje. Atlikus kratą jo namuose rasta kanapių ir augalinės kilmės medžiagų mišinio.

G.Šliteriui buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, vėliau ji pakeista į užstatą, intensyvią priežiūrą ir dokumentų paėmimą. Taip pat laikinai apribotos teisės į du brangius automobilius.

G.Šliteris kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, kad kokainą pirko parduoti – pats jo nevartojo, o kanapių parūkydavo.

Klientai pageidavo kvaišalų

Vyras apie metus dirbo viename bare M.Mažvydo alėjoje ir pastebėjo, kad kai kurie lankytojai pageidauja įsigyti kvaišalų ir tas poreikis vis didėja.

Iš pradžių jis esą juos suvesdavo su pardavėju, tapo tarpininku ir kažkiek užsidirbdavo, tačiau po kurio laiko nusprendė labiau pasipelnyti ir pats įsigijo kvaišalų.

Internete rado specialią svetainę, kurioje už kriptovaliutą buvo galima užsisakyti „žolės“, kokaino ar kitokių psichotropinių medžiagų.

Už 800 gramų kokaino jis teigė sumokėjęs kriptovaliuta, kurios vertė tos dienos kursu buvo daugiau nei 16 tūkst. eurų.

„Tuomet laukiau, kol su manimi susisieks, gavau programėlę, pasakė, kad turiu laukti žinių, kur bus padėtas kokainas. Pranešė, kad jis bus padėtas netoli garažo, tuomet eini su telefonu naudodamasis navigacija, sužinai tikslią vietą. Radau paketą prie Danės upės krūmuose vakuuminiame maiše“, – pasakojo G.Šliteris.

Dar paslaptingesnė istorija apie tai, kaip jis nusipirko kanapių. Tai esą padaryti labai paprasta naudojantis feisbuko paskyra.

Dviračiu atvažiavo kažkoks vyras su gobtuvu ir pardavė. Esą jis kanapes pirko savo reikmėms.

Iki tol neteistas G.Šliteris aiškino, kad pirkdavo kokainą po 40–45 eurus už gramą, o parduodavo baro lankytojams už 70–80 eurų.

Užsisakęs kokaino pradėjo domėtis, kokiomis medžiagomis jį būtų galima praskiesti, kad bendra masė būtų didesnė. Vienas variantų – papildai, kurie naudojami intensyviai sportuojant.

Areštinė vyrą pakeitė

Kaltinamojo žmona pasinaudojo teise neduoti parodymų teisme prieš artimą žmogų. Ji atėjo į teismą su metų dukra ant rankų.

G.Šliterio tėvai nutarė kalbėti.

Jie pasakojo, kad sūnus visą laiką gyveno kukliai ir jie jam padėdavo – mokėdavo už studijas Socialinių mokslų kolegijoje, kurių jis taip ir nebaigė, mokėdavo už nuomojamą butą, padengdavo komunalinius mokesčius, duodavo pinigų, atveždavo vištų ar triušių, nes juos savo ūkyje augino.

Teismui kilo klausimų dėl dviejų G.Šliterio turėtų brangių automobilių. Jis aiškino, kad vieną nusipirko JAV (pinigų esą buvo susitaupęs ir dar paskolino tėvai), tačiau jį reikėjo remontuoti, o kitą dar brangesnį įsigijo tėvai, bet leido jam naudotis, nes gimus dukrai reikėjo transporto.

„Norėjau sukurti geresnį gyvenimą žmonai ir vaikui“, – sakė kaltinamasis tikindamas, kad apie jo juodus darbelius niekas iš artimųjų nežinojo.

Kaltinamojo motina paantrino, kad apie viską sužinojo tiktai tuomet, kai sūnus buvo sulaikytas.

Esą anksčiau buvo pastebėjusi jo nuotaikų kaitą, kartais tai net keldavo įtarimų.

Paklausta, kaip tai galėjo nutikti, moteris prisiminė patyčias mokykloje – esą bendraklasiai tyčiodavosi iš jos sūnaus dėl mažo ūgio.

„Jis tikriausiai manė: jūs iš manęs juokėtės, o dabar aš įrodysiu, kad galiu dirbti ir užsidirbti“, – sūnaus nusikaltimo priežasčių ieškojo motina ir pridūrė, kad dabar jis labai pasikeitė į gerąją pusę, tapo absoliučiai kitas žmogus.

Kad iš areštinės po sulaikymo grįžęs sūnus tapo daug geresnis ir jautresnis, tikino ir jo tėvas.

Vieną automobilį konfiskavo

Pagal byloje pateiktus duomenis kaltinamojo gaunamas darbo užmokestis per mėnesį buvo 642 eurai, todėl jis negalėjo įsigyti brangaus automobilio – jo kaina Lietuvoje būtų 30 tūkst. 460 eurų, tad jis turi būti konfiskuotas.

Antrasis automobilis paliktas jo savininkei – motinai.

Subendrinus bausmes G.Šliteriui skirtas 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, tačiau pusę metų jis jau praleido už grotų, kai buvo suimtas po nusikaltimo.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį jis dar gali skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.