Plungėje išaiškinti nelegalaus alkoholio taškai – konfiskuota daugiau kaip 200 litrų alkoholio

Klaipėdos apskrities pareigūnai Plungėje išaiškino du nelegalios prekybos alkoholiu taškus ir konfiskavo daugiau kaip 200 litrų alkoholinių gėrimų

 Plungėje išaiškinti nelegalaus alkoholio taškai – konfiskuota daugiau kaip 200 litrų alkoholio.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
 Plungėje išaiškinti nelegalaus alkoholio taškai – konfiskuota daugiau kaip 200 litrų alkoholio.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 2:56 PM

Klaipėdos apskrities VPK praneša, jog kovo 25 d. Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus ir Plungės rajono PK pareigūnai vykdė alkoholio prekybos kontrolės priemonę, per kurią tikrino Plungėje dirbančias parduotuves ir fizinius asmenis, kurie pagal turimą informaciją pardavinėjo alkoholinius gėrimus draudžiamu laiku.

Apie 21 val. vienoje socialinio tinklo grupėje pastebėta, kad asmuo skelbiasi pardavinėjantis alkoholį. Susisiekus ir susitarus su juo, 1991 m. gimęs vyras apie 22 val.

Plungėje, Stoties g., iš automobilio kontrolinį pirkimą vykdžiusiam pareigūnui pardavė butelį spiritinio gėrimo. Asmeniui surašytas protokolas už vertimąsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint jai būtinos licencijos.

Kadangi asmuo siūlė pirkti ir kitą automobilyje buvusį alkoholį, jis buvo konfiskuotas – iš viso 111,514 litrų degtinės, brendžio, likerio, alaus ir kitų alkoholinių gėrimų.

Apie 23 val. 40 min. Plungėje, V. Mačernio g., susitarus telefonu, 1977 m. gimęs vyras kontrolinį pirkimą vykdžiusiems pareigūnams pardavė butelį degtinės, siūlė įsigyti ir kito namuose laikomo alkoholio. Jam taip pat surašytas protokolas ir konfiskuoti namuose buvę alkoholiniai gėrimai – iš viso 88,958 litrai degtinės, viskio, putojančio vyno, brendžio ir alaus.

Už vertimąsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint jai būtinos licencijos gresia bauda nuo 390 iki 1100 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas