Kalvarijos pasieniečiai sulaikė nuo kovo pradžios Jungtinės Karalystės teisėsaugos ieškotą visureigį

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą gabentą, įtariama, vogtą visureigį „Audi Q5“. Patikros metu paaiškėjo, kad šios transporto priemonės nuo kovo pradžios ieškojo Jungtinės Karalystės teisėsaugininkai.

 Kalvarijos pasieniečiai sulaikė nuo kovo pradžios Jungtinės Karalystės teisėsaugos ieškotą visureigį.<br> VSAT nuotr.
 Kalvarijos pasieniečiai sulaikė nuo kovo pradžios Jungtinės Karalystės teisėsaugos ieškotą visureigį.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 11:05 AM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį Lietuvoje registruotą mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ su automobiliams vežti skirta priekaba. Ant jos vairuotojas, 35 metų Panevėžio gyventojas, gabeno visureigį „Audi Q5“, paženklintą Jungtinės Karalystės registracijos numeriais.

Vyro turėti asmens ir vairuotos transporto priemonės dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad 2016 metais pagaminto visureigio kėbulo numeriai nesutampa su įrašais angliškame jo registracijos liudijime.

Netrukus nustatyta, kad automobilis „Audi Q5“ nuo šių metų kovo pradžios kaip pavogtas ar neteisėtai nusavintas yra ieškomas Jungtinės Karalystės teisėsaugininkų.

Visureigis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje, o mikroautobuso vairuotojui leista tęsti kelionę. Tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėję VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.