Vietoje to, kad saugotų, sargas vogė: pamiršęs apie stebėjimo kameras imitavo įsilaužimą

Raseinių rajone įsikūrusios bendrovės turtą saugoti turėjęs 56 metų sargas vogė dyzeliną nekreipdamas dėmesio į jo saugomoje teritorijoje įrengtą vaizdo stebėjimo kamerą. Todėl vagį nustatyti nebuvo sunku.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-30 06:32

Sargas didelį kiekį dyzelino bandė pasisavinti su pažįstamu traktorininku.

Nors vagišiai bandydami užmaskuoti nusikaltimo pėdsakus imitavo įsilaužimą į bendrovės sandėlį, vagystę tyrusiems pareigūnams viskas tapo aišku peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameros įrašus.

Į policiją bendrovės vadovai kreipėsi pastebėję, kad iš dviejų angare stovėjusių kombainų dingo dyzelinas.

Kad naktį buvo įsibrauta į angarą, bylojo ir išdaužta jo stiklo pluošto plokštė. Buvo spėta, kad vagys į angarą pateko būtent per čia.

Įsibrovėlių grobiu tapo 1100 litrų dyzelino. Dėl šios vagystės bendrovė patyrė 720 eurų žalą.

Peržiūrėjus kameros užfiksuoto vaizdo įrašą paaiškėjo, kad angaro stiklo plokštę vagišiai išdaužė tik inscenizuodami nusikaltimą, tačiau per šią angą į vidų nelindo, o į angarą pateko atsirakinę jo duris.

Kamera užfiksavo, kad į angarą vakare užėjo sargas ir šioje bendrovėje traktorininku dirbantis 53 metų vyras. Po kurio laiko sargas išėjo lauk ir į angarą įvažiavo savo automobiliu. Dar po kiek laiko iš angaro išėjo traktorininkas, o sargas išvažiavo įvairių talpyklų su pavogtu dyzelinu pilnu automobiliu.

Demaskuoti vagišiai prisipažino pagrobę dyzeliną. Didžiąją dalį vogtų degalų jie jau buvo spėję realizuoti ir sunaudoti savo reikmėms.

Baudžiamojon atsakomybėn už vagystę patraukti vyrai pasiskubino atlyginti bendrovei padarytą žalą, tačiau teisiamųjų suolo vis tiek neišvengs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.