Padėjo tašką: trikojį prižiūrėjusiai pareigūnei grasinęs marijampolietis mokės baudą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patenkino Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorės kasacinį skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo marijampolietis G.B. pripažintas kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui.

Padėjo tašką: trikojį prižiūrėjusiai pareigūnei grasinęs marijampolietis mokės baudą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Padėjo tašką: trikojį prižiūrėjusiai pareigūnei grasinęs marijampolietis mokės baudą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 3:57 PM, atnaujinta Mar 31, 2022, 4:01 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, 2020 m. sausio mėnesį G.B. grasino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnei, atliekančiai tarnybines užduotis.

Policijos pareigūnei Marijampolės mieste tamsiu paros metu vykdant patruliavimą su greitį stebinčia įranga, prie jos prisistatė G.B., kuris prieš tai pro pareigūnę pravažiavo didesniu nei leistina greičiu. Vyras ėmė grasinti pareigūnei susidorojimu, išplūdo ją įvairiais necenzūriniais žodžiais, reikalavo išjungti prietaisą, matuojantį automobilių greitį ir išvažiuoti.

Naudodamas necenzūrinius žodžius G.B. ne tik siekė pažeminti pareigūnės garbę ir orumą, tačiau turėjo tikslą ir ją įbauginti, teigdama. Vyras teigė, jog Marijampolė yra per mažas miestas, jis vis tiek susiras policininkę ir jai bus blogai. Išsakęs grasinimus G.B. sėdo atgal į savo automobilį ir, pavažiavęs atgal, ėmė akinti pareigūnę šviesomis, spaudė akceleratorių, kad sukeltų kuo didesnį triukšmą bei dar labiau įbaugintų pareigūnę, kuri šio įvykio metu buvo viena.

Dėl grasinimo valstybės tarnautojai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Marijampolės apylinkės teismas 2021 m. vasario mėn. G.B. pripažino kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui. Nuteistojo apeliacinį skundą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas praėjusių metų balandžio mėnesį vyrą išteisino, neįžvelgdamas jo kaltės.

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė antros instancijos teismo sprendimą kasacine tvarka apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. LAT, įvertinęs visas įvykio aplinkybes, paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo G.B. pripažintas kaltu dėl grasinimų valstybės tarnautojui, jam paskirta 68 MGL (3 400 eurų) dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?