Medininkų punkte sulaikytas į Lietuvą vykęs Rusijos pilietis

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Lietuvą vykusį Rusijos pilietį. Pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad šio užsieniečio pagal Europos arešto orderį ieškojo Prancūzijos pareigūnai.

 Medininkų punkte sulaikytas į Lietuvą vykęs Rusijos pilietis.<br> VSAT nuotr.
 Medininkų punkte sulaikytas į Lietuvą vykęs Rusijos pilietis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-01 11:07

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Medininkų punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai patikrino iš Baltarusijos mikroautobusu „Mercedes Benz Sprinter“ vykusių asmenų dokumentus. Transporto priemonė registruota Prancūzijoje.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad vienas keleivis, 29-erių Rusijos pilietis, nuo praėjusių metų lapkričio yra ieškomas Prancūzijos pareigūnų. Šios šalies teisėsaugininkai ieškomajam suimti buvo išdavę Europos arešto orderį. Pasieniečiai neleido rusui tęsti kelionės iš vyrą iš mikroautobuso išlaipino. Užsienietis tą pačią dieną buvo perduotas atvykusiam Vilniaus policijos konvojui.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 205 asmenis, kurie dėl įvairių priežasčių buvo ieškomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.