Skundai atmesti: gydytoja lieka pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, pacientės – dėl papirkimo

Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Kauno apygardos prokuratūros prokuroro tirtą bylą, atmetė nuteistųjų apeliacinius skundus.

Skundai atmesti: gydytoja lieka pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, pacientės – dėl papirkimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Skundai atmesti: gydytoja lieka pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, pacientės – dėl papirkimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 10:58 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, gydytoja odontologė E.S. pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, o jai kyšius mokėjusios pacientės – dėl papirkimo. Teismas gydytojai palikо 7 tūkst. Eur dydžio baudą, konfiskavo kaip kyšius gautus pinigus ir atėmė teisę vienerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Teismas dviem kyšius mokėjusioms pacientėms paliko pirmosios instancijos teismo paskirtas 1 000 eurų baudas.

Bylos duomenimis, pacientės atsilygindavo medikei už išimtinę padėtį ir palankumą atliekant sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, naudojant įstaigos medžiagas ir priemones, kurios pagal nustatytą tvarką yra mokamos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba pradėjo ikiteisminį tyrimą, gavusi asmens pranešimą apie galimą medikės korupciją. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.