Nuo karo į Lietuvą pabėgusią ukrainietę apiplėšę vyrai kratosi kaltinimų, bet įrodymai – akivaizdūs

Į Palangą nuo karo pabėgusios ukrainietės rankinės, kurioje buvo pinigai ir dokumentai, vagyste įtariami sulaikytieji pareigūnams tikina nieko neėmę, nors vaizdo kamerų įrašai byloja ką kita.

 Vaizdo kameros užfiksavo du vyrus, kurie įtariami pavogę ukrainietės rankinę.
 Vaizdo kameros užfiksavo du vyrus, kurie įtariami pavogę ukrainietės rankinę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 2:00 PM

Palangos policijos pareigūnai ištesėjo pažadą surasti praėjusį pirmadienį kurorto centrinėje aikštėje pabėgėlę iš Ukrainos nuskriaudusius vyrus.

Pagal vaizdo kamerų duomenis netrukus buvo nustatytos įtariamųjų asmenybės, o po trijų dienų jie buvo sulaikyti. Surasti policijai įtarimą sukėlusius asmenis padėjo kurorte įdiegtos vaizdo kameros.

Vienas iš šių vyrų vilkėjo ryškią oranžinės spalvos darbo aprangą, todėl pareigūnams buvo nesunku atsekti, kokiu maršrutu jie atėjo į aikštę ir kokiu automobiliu atvyko į Palangą.

Buvo nustatyta, kad kurorte uždarbiaujantys trys vyrai ėjo į aikštėje esantį prekybos centrą.

Vienas nuėjo į parduotuvę, o du prisėdo ant suoliuko, ant kurio ukrainietė prieš 20 minučių buvo pamiršusi savo rankinę.

Rankinėje buvo užsienietės asmens dokumentai, banko kortelės, du auksiniai žiedai, apie 1000 eurų, apie 1000 JAV dolerių ir šiek tiek Ukrainos grivinų. Bendras patirtas nuostolis siekia 2357 eurus.

Iš kamerų užfiksuoto vaizdo matyti, kad šiems vyrams pakilus nuo suoliuko rankinės nebeliko. Tačiau sulaikyti abu vyrai tvirtina nieko neėmę. Jų namuose atlikus kratas jokių įkalčių nebuvo aptikta.

Abiejų įtariamųjų praeitis spalvinga: 53 metų Kretingos rajono gyventojas už vagystes ir smurtinius nusikaltimus teistas 10 kartų, o 28 metų Klaipėdos rajono gyventojas per savo dar neilgą gyvenimą išklausė net 15 teismo nuosprendžių.

Vakar prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama įtariamuosius leisti suimti mėnesiui. Trečiajam į parduotuvę užėjusiam vyrui buvo pritaikyta švelnesnė kardomoji priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.