Adutiškio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du rūkalų nešikus

Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo du vyrai, gabenę 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Nelegalius rūkalus per dviejų valstybių sienos liniją jiems perdavė bendrininkai iš Baltarusijos.

 Adutiškio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du rūkalų nešikus.<br> VSAT nuotr.
 Adutiškio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du rūkalų nešikus.<br> VSAT nuotr.
 Adutiškio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du rūkalų nešikus.<br> VSAT nuotr.
 Adutiškio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du rūkalų nešikus.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-04 11:33

Kaip pranešime rašo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajone, Adutiškio miestelio prieigose, pastebėjo du įtartinus asmenis, einančius sienos su Baltarusija link. Beveik tuo pačiu metu pora asmenų su nešuliais fiksuoti ir kaimyninės šalies teritorijoje.

Pasieniečiai matė, kaip ketveriukė susitiko prie pat valstybės sienos, o į Lietuvos pusę per šiame ruože anksčiau pastatytą apsauginę tvorą atskriejo du ryšuliai. Juos pačiupę du asmenys tuoj pat sparčiu žingsniu pajudėjo Adutiškio link.

Už maždaug 100 metrų nuo valstybės sienos VSAT pareigūnų užklupti nešikai metė krovinius ir spruko į skirtingas puses. Vieną bėglį pasieniečiai sučiupo tuoj pat, kitą – po maždaug valandą trukusių paieškų. Vyras tamsoje slapstėsi tarp Adutiškio prieigose esančių gyvenamųjų bei ūkinių pastatų.

Nustatyta, kad abu sulaikytieji yra Švenčionių rajono gyventojai, 30 ir 32 metų.

Vyrų neštuose ryšuliuose su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis aptikti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk City MS“ ir „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Jiems gresia baudos nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų, o už administracinį nusižengimą, padarytą nepaprastosios padėties metu – nuo 200 iki 500 eurų.

Už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą jaunesniajam švenčioniškiui gresia įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų, vyresniajam, tokį pažeidimą padariusiam pakartotinai, teks mokėti baudą nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos abu vyrai paleisti. Jie privalės atvykti į užkardą administracinių bylų nagrinėjimui. Neteisėtai gabentos cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.