Baltarusiui pasieniečių apgauti nepavyko – suklastoti dokumentai pareigūnų neįtikino

Šalčininkų punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją važiavusį vilkiką su puspriekabe. Pastarosios latviškas registracijos liudijimas, kurį pateikė baltarusis vairuotojas, įtariama, yra suklastotas.

 Baltarusiui pasieniečių apgauti nepavyko – suklastoti dokumentai pareigūnų neįtikino.<br> VSAT nuotr.
 Baltarusiui pasieniečių apgauti nepavyko – suklastoti dokumentai pareigūnų neįtikino.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 12:38 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį Šalčininkų kontrolės punkte dirbę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patikrino į Baltarusiją vykusio krovininio automobilio „Volvo FH 440“ su puspriekabe dokumentus.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 44-erių Baltarusijos pilietis. Į kaimyninę valstybę puspriekabėje jis gabeno vilkikų kabinas.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas latviškas puspriekabės registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai nustatė, kad baltarusis į Lietuvą atvyko iš Latvijos. Tai – Europos Sąjungos bei Šengeno erdvės vidaus siena, kur nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trijų metų.

Puspriekabė su kroviniu laikinai saugoma VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardoje. Šia transporto priemone rūpinsis krovinio savininkai. Vairuotojas apklaustas kaip liudininkas ir paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.