„Meškeriotojas“ pagavo netikėtą laimikį – ant jo „kabliuko“ užkibo Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai

Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnams įkliuvo originaliu būdu draudžiamus daiktus į įstaigos teritoriją bandęs permesti jaunuolis – į izoliatoriaus teritoriją ketino užmesti meškerę.

 „Meškeriotojas“ pagavo netikėtą laimikį – ant jo „kabliuko“ užkibo Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 „Meškeriotojas“ pagavo netikėtą laimikį – ant jo „kabliuko“ užkibo Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:11 AM

Kaip informuoja Kalėjimų departamentas, balandžio 4 d. „Meškeriotoją“ izoliatoriaus pareigūnai sulaikė prie pagrindinės išorinės perimetro tvoros nuo Talkšos ežero pusės. Vyriškis su savimi turėjo meškerę, tačiau ją bandė užmesti ne į šalia esantį ežerą, o į izoliatoriaus teritoriją.

Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai jį pričiupo, kai šis bandė pririšti paketą prie virvės su meškere. Pažeidėjo „žvejybos“ įrankius – virvę, meškerę ir permetimui paruoštą paketą, kuris buvo apvyniotas lipnia bespalve juosta, perėmė pareigūnai.

Sulaikytas vyras prisipažino, kad per tvorą ketino permesti du mobiliojo ryšio telefonus, metalo pjovimo pjūklelį, dvi SIM korteles, du telefonų įkrovimo laidus ir gumą.

Ežerą su kalėjimo tvora sumaišiusio „žvejo“ laukia administracinė atsakomybė.

Saugumo valdymo specialistai pažymi, kad izoliatoriaus prieigos kontroliuojamos ir stebimos šiuolaikiškomis techninėmis priemonėmis, tad bandymai permesti į kalėjimą draudžiamus daiktus pareigūnams visą parą matomi kaip ant delno.

Priklausomai nuo draudžiamo paketo turinio pažeidėjams gresia administracinė ar net baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.