Gydytojui N. Markevičiaus siūloma naikinti medicinos praktikos licenciją

Įsiteisėjus Vilniaus miesto apylinkės teismo baudžiamajam įsakymui, kuriuo buvęs Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovas Narimantas Markevičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, siūlydamas spręsti klausimą dėl gydytojo N.Markevičiaus medicinos praktikos licencijos sustabdymo ar panaikinimo.

Gydytojui N. Markevičiaus siūloma naikinti medicinos praktikos licenciją.<br>T.Bauro nuotr.
Gydytojui N. Markevičiaus siūloma naikinti medicinos praktikos licenciją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-07 13:24, atnaujinta 2022-04-07 13:28

Lietuvos Respublikos prokuratūra informuoja, jog prokuroras į Sveikatos apsaugos ministeriją kreipėsi atsižvelgdamas į tai, jog Medicinos praktikos įstatymo 6 straipsnio 1dalies 4 punkte numatyta, kad gydytojui galima naikinti medicinos praktikos licenciją, jeigu gydytojas grubiai pažeidė paciento teises: pasinaudojo pareigomis, norėdamas sau gauti neteisėtų pajamų arba dėl kitokių asmeninių paskatų ir gydytojui teisės aktų nustatyta tvarka buvo pritaikyta atsakomybė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas š. m. kovo 17 d. priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo gydytojas N.Markevičius buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už grubų ir sistemingą paciento teisių pažeidimą – kyšių iš pacientų už operacijas ėmimą.

Teismas N.Markevičių nuteisė už 13 nusikalstamos veikos epizodų, kai buvęs Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovas 2021 m. rugsėjo – gruodžio mėnesiais savo naudai reikalavo ir iš 12 skirtingų pacientų paėmė 1900 eurų kyšių už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – operacijų atlikimą.

N.Markevičiui skirta galutinė 48 000 eurų bauda, iš jo taip pat bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 1900 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.