Moteriai iš Šakių pažadai taip susuko galvą, kad net „Google“ vertėjo žinutės nepadėjo atsipeikėti

Jauna Šakių gyventoja, susiviliojusi pasiūlymu gauti paskolą, beveik penkis mėnesius buvo mulkinama, kol galop suprato, kad pakliuvo į apsukrių aferistų spąstus. Ji negavo paskolos ir neteko tūkstančių eurų.

Jauna Šakių gyventoja, susiviliojusi pasiūlymu gauti paskolą, beveik penkis mėnesius buvo mulkinama, kol galop suprato, kad pakliuvo į apsukrių aferistų spąstus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Jauna Šakių gyventoja, susiviliojusi pasiūlymu gauti paskolą, beveik penkis mėnesius buvo mulkinama, kol galop suprato, kad pakliuvo į apsukrių aferistų spąstus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 7:56 AM, atnaujinta Apr 7, 2022, 7:57 AM

32 metų šakietė praėjusių metų gruodį per mobiliąją pranešimų ir pokalbių programėlę „WhatsApp“ gavo pasiūlymą už mažas palūkanas gauti 10 tūkstančių eurų paskolą.

Moteriai nesukėlė įtarimo, kad pranešimai į lietuvių kalbą buvo verčiami „Google“ vertėjo, tad pradėjo bendrauti su tariamais kreditoriais. Šie nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų balandžio iš aukos viliojo pinigus nedidelėmis sumomis.

Iš pradžių esą reikėjo pradinio įnašo, vėliau registravimosi ir dar visokių mokesčių. Moteris daugybę kartų pinigus pervedinėjo į nurodytas sąskaitas, atidarytas įvairių užsieniečių vardais.

Bendravimas su paskolos teikėjais nutrūko prieš kelias dienas, kai šakietė aferistams jau buvo pervedusi 3133 eurus ir galop supratusi, kad yra įžūliai apgaudinėjama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.