Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ieškomą Rusijos pilietį

Kenos geležinkelio stotyje pasieniečiai sulaikė tranzitiniu traukiniu Maskva – Kaliningradas vykusį Rusijos pilietį. Pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad šio užsieniečio pagal Europos arešto orderį ieškojo Vokietijos pareigūnai.

Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ieškomą Rusijos pilietį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ieškomą Rusijos pilietį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-07 12:50

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį ryte Kenos geležinkelio stoties pasienio kontrolės punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai patikrino tranzitiniu traukiniu iš Maskvos į Kaliningradą vykusių asmenų dokumentus.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad vienas keleivis, 45-erių Rusijos pilietis, nuo 2020-ųjų gruodžio yra ieškomas Vokietijos pareigūnų. Šios šalies teisėsaugininkai ieškomajam suimti buvo išdavę Europos arešto orderį. Pasieniečiai neleido rusui tęsti kelionės ir vyrą iš traukinio išlaipino. Užsienietis tą pačią dieną buvo perduotas atvykusiam Vilniaus policijos konvojui.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 237 asmenis, kurie dėl įvairių priežasčių buvo ieškomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.