Prieniškis bus teisiamas už neteisėtą ginklų ir šaudmenų arsenalo laikymą

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28-erių Prienų rajone gyvenantis vyras kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei dideliu kiekiu šaudmenų.

 Prieniškis bus teisiamas už neteisėtą ginklų ir šaudmenų arsenalo laikymą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Prieniškis bus teisiamas už neteisėtą ginklų ir šaudmenų arsenalo laikymą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-08 09:53, atnaujinta 2022-04-08 09:57

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą kito asmens atžvilgiu dėl galimai neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis Klaipėdoje, kilo įtarimų, jog Prienų rajono gyventojas gali būti susijęs su šia nusikalstama veika.

Praėjusių metų vasarį pareigūnams nuvykus į įtariamojo namus patikrinimui, šis teigė, jog be jam priklausančių oficialiai išduotų ginklų ir jiems skirtų šaudmenų jis turi vos vieną nelegaliai laikomą šovinį. Tačiau įtarimai pasitvirtino, kai pareigūnai atidžiau apžiūrėjo vyro sodybą. Įvairiose gyvenamojo namo vietose bei pagalbiniuose pastatuose buvo rasta nelegaliai laikomų daugiau nei 800 vnt. įvairaus kalibro šovinių, du pistoletai, du pistoletai-kulkosvaidžiai „Uzi“, taip pat įvairių ginklo dalių bei nešaunamasis ginklas – kastetas.

Kratos metu visi nelegaliai laikomi šoviniai ir ginklai buvo paimti, o vėliau buvo priimtas sprendimas paimti ir legaliai kaltinamojo laikomus ginklus ir šaudmenis.

Tyrimui vadovaujančios prokurorės K. Prialgauskienės nutarimu kaltinamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Dėl neteisėtai laikomo ginklų ir šaudmenų arsenalo 28-erių vyrui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 253 straipsnio („Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis“) 1 bei 2 dalis ir 258 straipsnio („Neteisėtas disponavimas nešaunamuoju ginklu“) 2 dalį. Už tai kaltinamasis griežčiausiai gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.