Iš Ukrainos į Lietuvą pabėgusią moterį apiplėšę vyrai laukia teismo sprendimo: vienas jų policijai gerai žinomas

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Galdikas kreipėsi į teismą, prašydamas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du vyrai kaltinami svetimo turto pagrobimu. Vienam jų kaltinimai taip pat pareikšti ir dėl dokumento pagrobimo.

 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.<br> lrytas.lt montažas.
 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.<br> lrytas.lt montažas.
 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.
 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.
 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.<br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
 Ukrainietės daiktus pagrobę vyrai laukia teismo sprendimo.<br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 3:09 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 4:01 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, šių metų kovo 28 d. į policijos pareigūnus kreipėsi Ukrainos pilietė, kuri pasigedo savo rankinės, trumpam paliktos ant lauko suoliuko prie vieno prekybos centro Palangoje. Kaip nurodė nukentėjusioji, rankinėje buvo jos pasas, kelių skirtingų valiutų – eurų, dolerių, grivinų – grynųjų pinigų, banko kortelės, papuošalai. Tyrimo duomenimis, pagrobto turto vertė siekė kiek daugiau nei 2900 eurų.

Teisėsaugos pareigūnai operatyviai išaiškino šį nusikaltimą. Netrukus buvo nustatyti ir rasti nukentėjusiosios turtą pagrobę asmenys – 28-erių Klaipėdos raj. gyventojas ir 53-ejų Kretingos raj. gyvenantis asmuo. Tyrimo duomenimis, vyrai grynuosius pinigus užsienio valiuta išsikeitė į eurus, o papuošalus nunešė į lombardą. Rankinėje buvusius dokumentus vienas kaltinamųjų laikė savo namuose.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato pareigūnams sėkmingai išaiškinus nusikaltimą, nukentėjusiajai buvo grąžintas jos turtas bei asmens dokumentas.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Šiam tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras R.Galdikas teismo prašo anksčiau jau ne kartą teistam 28-erių metų kaltinamajam skirti 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams.

Kitam kaltinamajam teismo prašoma skirti 30-ies parų areštą, bausmės vykdymą atidedant šešiems mėnesiams. Teismo taip pat prašoma abiem kaltinamiesiems skirti turtinės žalos, siekiančios 2071 eurus, atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją