Mamos smurtą patyręs vaikas pats paskambino 112 – teismas skyrė bausmę

Telšių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje 32 metų Šiaurės Lietuvoje gyvenanti moteris pripažinta kalta dėl smurto prieš savo mažametį vaiką bei dar vieną šeimos narį. Teismo sprendimu nuteistajai paskirtas 4 mėnesių laisvės apribojimas, įpareigojant ją per visą bausmės atlikimo laikotarpį dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

Mamos smurtą patyręs vaikas pats paskambino 112 – teismas skyrė bausmę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mamos smurtą patyręs vaikas pats paskambino 112 – teismas skyrė bausmę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 8:56 AM, atnaujinta Apr 11, 2022, 9:02 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, apie artimoje aplinkoje patirtą smurtą praėjusių metų gegužę pareigūnams pranešė pats vaikas. Bendruoju pagalbos telefonu 112 su policijos pareigūnais susisiekęs mažametis informavo, jog jo neblaivi mama panaudojo prieš jį fizinį smurtą ir šis bijantis grįžti namo.

Nustatyta, kad smurtas prieš vaiką buvo naudojamas daugiau nei vieną kartą. Dėl tokio mamos elgesio buvo padaryta ilgalaikė žala fizinei ir psichinei vaiko sveikatai.

Siekiant užtikrinti vaiko saugumą ir gerovę jis buvo paimtas iš mamos ir laikinai apgyvendintas šeimoje pas laikinąją globėją.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog kaltinamoji smurtavo ir prieš kitą savo šeimos narį. Kilusio konflikto metu moteris smurtavo ir sukėlė skausmą savo mamai.

Teismas, įvertinęs kaltinamosios padarytos veikos pavojingumą, atliktų veiksmų intensyvumą bei įvykių aplinkybes, pripažino ją kalta dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Be moteriai skirto laisvės apribojimo, ji taip pat privalės sumokėti 1 700 eurų baudą ir atlyginti nukentėjusiajam mažamečiui padarytą 500 eurų neturtinę žalą.

Nuteistoji taip pat įpareigota dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.