Kaltu dėl kyšininkavimo pripažintam gydytojui teismas skyrė beveik 20 tūkst. eurų baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas trečiadienį Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytoją pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir skyrė jam galutinę 19 900 eurų baudą. Iš nuteistojo taip pat bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 1 450 eurų.

Kaltu dėl kyšininkavimo pripažintam gydytojui teismas skyrė beveik 20 tūkst. eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kaltu dėl kyšininkavimo pripažintam gydytojui teismas skyrė beveik 20 tūkst. eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 4:03 PM, atnaujinta Apr 27, 2022, 4:05 PM

Tokios bausmės nuteistajam prašė ikiteisminiams tyrimui vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, kreipęsis į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytoją nuteisė už 6 nusikalstamos veikos epizodus, kai jis 2021 m. gruodžio – 2022 m. sausio mėnesiais savo naudai priėmė kyšius iš pacientų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – operacijų atlikimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, priimtų kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų.

Ši byla buvo atskirta iš Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl įtariamo kyšininkavimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.