Šakių rajone sovietų kariams skirtas paminklas apipurkštas dažais – mėlyna ir geltona spalvomis

Šakių rajone esančiose Sovietų Sąjungos karių kapinėse paminklas ir memorialinės lentos apipurkštos dažais – mėlyna ir geltona spalvomis.

Šakių rajone sovietų kariams skirtas paminklas apipurkštas dažais – mėlyna ir geltona spalvomis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šakių rajone sovietų kariams skirtas paminklas apipurkštas dažais – mėlyna ir geltona spalvomis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-27 09:02

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 26 d. Šakių rajone, Griškabūdžio miestelyje esančiose Sovietų Sąjungos karių kapinėse pastebėta, kad paminklas ir memorialinės lentos apipurkštos geltonos ir mėlynos spalvos dažais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Taip pat praėjusį sekmadienį Vilkaviškio rajone Ukrainos vėliavos spalvomis buvo išdažytas paminklas ir atminimo lentelė, skirta žuvusiems sovietų kariams atminti.

Baudžiamajame kodekse numatyta, jog tas, kas suardė ar kitaip išniekino kapą arba suniokojo paminklą, arba išniekino kitą viešosios pagarbos vietą yra baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.