Itin žiauriai nužudęs draugu vadinamą vyrą, žudikas purtosi bausmės: „Nenoriu į kalėjimą tokiam ilgam laikui“

47 metų vyras neneigia, kad nužudė savo draugą, – bent taip jį vadino teisme. Jis dievagojasi, kad jį tiktai porą kartų pastūmė, tačiau esą negalėjo smūgiuoti rankomis ir kojomis daugiau kaip 30 kartų.

Savo kaltę dėl žmogžudystės pripažinęs A.Meižys prieš teismo posėdį tikino, kad negalėjo suduoti 30 smūgių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Savo kaltę dėl žmogžudystės pripažinęs A.Meižys prieš teismo posėdį tikino, kad negalėjo suduoti 30 smūgių.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 8:16 PM

„Taip negali būti, aš to nepadariau, nenoriu į kalėjimą tokiam ilgam laikui“, – prieš teismo posėdį kalbėjo Tauragėje gimęs vyriškis.

Arūnas Meižys kaltinamas itin žiauriai nužudęs bejėgiškos būklės dešimt metų vyresnį žmogų, su kuriuo dažnai kilnodavo taurelę. Kaltinamajam gresia nuo 8 iki 20 metų nelaisvės.

Tragedija nutiko pernai lapkričio 6 dieną Balsių kaime (Šilalės r.). Kaltinamajame akte teigiama, kad konfliktas tarp dviejų vyrų kilo dėl dingusio benzininio pjūklo.

Užvirus aistroms namo šeimininkui rankomis, kojomis ir kietu daiktu smogta per trisdešimt kartų.

Jam lūžo kaulai, buvo sumušta galva, plyšo plonoji žarna. Dėl vidinio kraujavimo žmogus netrukus mirė.

„Prisipažįstu, kad jis mirė dėl mano kaltės, bet tiek smūgių negalėjo būti. Pas Stasiuką užvažiavau po darbo.

Ten buvusi moteris davė pinigų, nupirkau du butelius degtinės, du šampano, alaus, saldainių, cigarečių.

Po kiek laiko primigau prie stalo, atsibudęs norėjau eiti namo, bet iš kito kambario atėjo Staselis, ėmė kažko šaukti ir kibo man į pečius.

Pastūmiau jį, atsitrenkė į duris, išdužo stiklai, kai atsikėlė, dar pastūmiau. Gal virsdamas jis susižalojo, gal į spintelę atsitrenkė. Aš jo nemušiau – žinojau, kad yra neįgalus. Padėdavau jam, malkų atnešdavau.

Kai jis vėl parkrito ant grindų, aš užtrenkiau duris ir išėjau. Maniau, pagulės ir atsikels“, – atvertus baudžiamąją bylą Klaipėdos apygardos teisme kalbėjo A.Meižys.

Jo teigimu, kad žmogus mirė, jis sužinojo kitą dieną nuėjęs į parduotuvę. Tada širdgėlą malšino alkoholiu, kol atvažiavo policija ir jį išsivežė.

„Nepagalvojau nieko tokio baisaus, būčiau kvietęs greitąją pagalbą.

Gaila, kad per alkoholį praradau draugą“, – kalbėjo A.Meižys.

Mirusiojo sesuo kaltės šešėlį metė ir pas jos brolį buvusiai moteriai – ji davė pinigų vaišėms. Nukentėjusioji pateikė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?