Vilniaus oro uoste pasieniečiai į Lietuvą neįleido 18 Turkijos piliečių

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Vilniaus oro uoste į Lietuvą neįleido 18 Turkijos piliečių. Paaiškėjo, kad reisu iš Stambulo atvykę užsieniečiai turėjo galimai suklastotus dokumentus, kuriuos teikė prašydami Šengeno vizų.

 Vilniaus oro uoste pasieniečiai į Lietuvą neįleido 18 Turkijos piliečių.<br> VSAT nuotr.
 Vilniaus oro uoste pasieniečiai į Lietuvą neįleido 18 Turkijos piliečių.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 1:40 PM, atnaujinta Apr 29, 2022, 1:43 PM

Kaip rašoma VSAT pranešime, ketvirtadienį prieš vidudienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino lėktuvo reisu iš Turkijos sostinės Stambulo atvykusių asmenų dokumentus.

Patikros metu paaiškėjo, jog 18 Turkijos turėjo Šengeno vizas, suteikiančias teisę dirbti. Vyrų, kurių amžius nuo 35 iki 56 metų, asmens dokumentai buvo tvarkingi. Kontrolės metu turkai pateikė ir papildomus privalomus dokumentus, neva įrodančius jų profesinę kvalifikaciją. Visi užsieniečiai turėjo Europos Bendrijos automobilių vairuotojų liudijimus, kurie išduodami asmenims, ketinantiems užsiimti krovinių pervežimu. Būtent šie dokumentai pasieniečiams ir sukėlė įtarimų.

Paaiškėjo, kad Turkijos piliečių kelionę į Lietuvą organizavusi įmonė, rengdama prašymus darbo vizoms gauti, pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją – suklastotus liudijimus, neva patvirtinančius, kad šie 18 Turkijos piliečių yra krovininių automobilių vairuotojai.

Tai nustatę Vilniaus oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai atliko tokiais atvejais įprastą procedūrą – panaikino turkų turėtas „D“ tipo vizas bei surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą.

Ketvirtadienį vakare visi užsieniečiai lėktuvo reisu Vilnius – Stambulas buvo grąžinti į Turkiją.

Tokie atvejai pasienio kontrolės punktuose nėra išskirtiniai. Dažniausiai užsienio valstybių piliečiai yra neįleidžiami dėl reikiamų kelionės dokumentų ar pakankamo piniginių lėšų neturėjimo, nesugebėjimo pateikti patikslinančios informacijos, o taip pat dėl bandymų vykti per valstybės sieną su netvarkingais dokumentais ar transporto priemonėmis.

Šiemet per pasienio kontrolės punktus Lietuvos VSAT pareigūnai neleido į šalį atvykti 1304 asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.