Beveik perpus jaunesnis vyras 63-ejų vilnietei surengė siaubo naktį

Girtas vyriškis vilnietę smaugė, reikalavo pinigų, plaktuku daužė jos daiktus, peiliu supjaustė lovą ir užuolaidas. Policijos pareigūnai įsibrovėlį sulaikė.

Įkaušėlis surengė siaubo naktį.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Įkaušėlis surengė siaubo naktį.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 6:17 AM, atnaujinta May 3, 2022, 8:32 AM

63 metų vilnietė, gyvenanti Gerovės gatvėje, dar ilgai nepamirš, kas vyko jos namuose šeštadienio vakarą.

Apie 22 valandą į jos buto duris paskambino 35 metų vyras. Buto šeimininkė nekviestą svečią pažinojo, todėl, nors ir buvo vėlu, atidarė jam duris.

„Jis iškart mane sugriebė už riešų ir reikalavo, kad atiduočiau jam pusantro tūkstančio eurų.

Man skaudėjo, bet iškart atiduoti pinigų nesutikau“, – pranešime policijai rašė vilnietė.

Moteriai atsisakius vykdyti užpuoliko reikalavimus vyras dar labiau įtūžo. Jis griebė moterį už kaklo ir ėmė smaugti. „Man pradėjo trūkti oro, sukosi galva, o jis vis reikalavo: atiduok pinigus arba aš tave pasmaugsiu.

Jis tai kartojo labai daug kartų“, – nakties įvykius prisiminė nukentėjusioji.

Supratusi, kad fiziškai stipresnis įsibrovėlis tikrai gali ją pasmaugti, moteris sutiko atiduoti vyro reikalaujamą sumą, tačiau net ir gavęs pinigus nusikaltėlis nenurimo.

Anot nukentėjusiosios, jau laikydamas rankoje eurus vyras pamatė ant komodos gulintį jos telefoną „Samsung“. Jis jį paėmė, sviedė į kambario sieną ir telefoną sudaužė.

Pamatęs, kaip telefonas išsilaksto dalimis, atėjūnas griebė ten pat ant komodos gulintį buto šeimininkės dukters telefoną ir taip pat vožė į sieną.

Sudaužius telefonus užpuoliko akys užkliuvo už kambaryje ant stalo gulinčio plaktuko. „Jis paėmė jį, nuėjo į balkoną ir ten daužė viską, kas po ranka pakliuvo“, – teigė vilnietė.

Plaktuku užpuolikas sudaužė lygintuvą „Philips“, dulkių siurblį „Miele“, bet net ir sunaikinęs daiktus nenurimo. Nuėjęs į virtuvę jis susirado peilį ir sugrįžęs į kambarį supjaustė užuolaidas ir sofą-lovą.

„Jis taip pat grasino viską išdaužyti vonios kambaryje, tačiau netikėtai persigalvojo ir apsisukęs išėjo iš buto“, – rašė nukentėjusioji. Vos tik nusikaltėlis paliko jos butą, moteris paskambino policijai ir pranešė, kas įvyko jos namuose.

Kadangi nukentėjusioji skriaudiką pažinojo, policijos pareigūnams nebuvo sunku jį surasti.

Sekmadienį apie 14 valandą vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą, bet susikalbėti su juo pareigūnams sekėsi sunkiai. Įtariamasis buvo visiškai girtas, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.