Girtą ir agresyvų emigrantą pasieniečiai elektros šoku tramdyti pradėjo dar lėktuve

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė lėktuvu iš Londono atvykusį ir chuliganiškai besielgusį lietuvį. Skrydžio metu siautėjęs vyras nenurimo ir nusileidus orlaiviui, tad jį tramdę VSAT pareigūnai panaudojo ne tik fizinę jėgą bei antrankius, bet ir elektros šoko prietaisą.

Girtą ir agresyvų emigrantą pasieniečiai elektros šoku tramdyti pradėjo dar lėktuve.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtą ir agresyvų emigrantą pasieniečiai elektros šoku tramdyti pradėjo dar lėktuve.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 10:37 AM, atnaujinta May 6, 2022, 10:40 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį vidurdienį Kauno oro uoste gautas pranešimas, jog reisu iš Londono atskrendančiame lėktuve yra galimai neblaivus keleivis. Turėta žinių, kad vyras orlaivyje elgėsi agresyviai, necenzūriniais žodžiais plūdo įgulos narius, triukšmavo, nepaisė reikalavimų liautis ir taip kėlė pavojų skrydžio saugumui. Pasieniečių buvo paprašyta pagalbos sulaikant chuliganą.

Lėktuvui nusileidus Kaune, į orlaivio saloną įlipę VSAT pareigūnai nustatė, kad skrydžio metu siautėjo 37 metų lietuvis, nuolat gyvenantis Jungtinėje Karalystėje.

Akivaizdžiai neblaivus vyras atsisakė tikrintis blaivumą, įžūliai bendravo su pareigas vykdžiusiais uniformuotais pasieniečiais, ignoravo reikalavimus nusiraminti, o galiausiai pareiškė nelipsiąs iš orlaivio.

Chuliganas buvo įspėtas, kad prieš jį gali būti panaudota fizinė jėga bei specialiosios priemonės, tačiau vyras nesiliovė plūstis keiksmažodžiais ir, pasieniečiams pabandžius išvesdinti jį iš lėktuvo salono, aktyviai pasipriešino.

Įsisiautėjusį keleivį VSAT pareigūnai iš pradžių tramdė kovinių imtynių veiksmais, o vėliau panaudojo ir elektros šoko prietaisą „Taser“. Antrankiais surakintą vyrą pasieniečiai jėga išlaipino iš orlaivio ir atvestino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas.

Sulaikytasis perduotas policininkams, kurie toliau tirs šį incidentą ir priims sprendimą dėl nuobaudos skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.