Visagine ir Ukmergėje išdažyti sovietiniai paminklai, Jurbarke – numestos Ukrainos vėliavos

Sekmadienį Visagine ir Ukmergėje dažais apipilti ir aprašinėti sovietiniai paminklai, Jurbarke – numestos ant medžių kamienų pritvirtintos Ukrainos vėliavos.

Visagine ir Ukmergėje išdažyti sovietiniai paminklai, Jurbarke – numestos Ukrainos vėliavos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Visagine ir Ukmergėje išdažyti sovietiniai paminklai, Jurbarke – numestos Ukrainos vėliavos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 8:48 AM, atnaujinta May 9, 2022, 8:52 AM

Policijos departamentas praneša, jog gegužės 8 d. apie 8 val. 11 min. Visagine, Taikos prospekto ir Kosmoso gatvės sankryžoje, pastebėtas raudonos spalvos dažais apipiltas paminklas, kuri skirtas Antrojo pasaulinio karo nežinomam kariui atminti.

Pranešama, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo.

Tą pačią dieną panašiu metu apie 8 val. 52 min. pastebėta, kad Ukmergėje, Kauno ir Deltuvos gatvių sankryžoje, prie „Vėliavnešių“ paminklo dažais aprašyta atraminė sienelė.

Taip pat vėlyvą sekmadienio vakarą apie 20 val. 50 min. Jurbarke, Dariaus ir Girėno gatvėje buvo pastebėtos ant žemės numestos Ukrainos vėliavos, kurios parke buvo pritvirtintos ant medžių kamienų.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.