Svečią dėl išlietos taurelės užmušęs vyras išgirdo teismo sprendimą: toks įsiūtis sukrečia

37 metų kintiškis Artūras Dobilas ilgam keliaus už grotų – už kaimyno nužudymą jam skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis dar turės sumokėti nukentėjusiesiems daugiau kaip 30 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

Dėl degtinės kaimyną užmušęs A.Dobilas teisme tikino esąs nekaltas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Dėl degtinės kaimyną užmušęs A.Dobilas teisme tikino esąs nekaltas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 9:11 PM, atnaujinta May 12, 2022, 9:12 PM

Prie degtinės butelio susėdusių vyrų konflikto priežastis – netyčia išpilta alkoholio taurelė. Įsiutęs buto šeimininkas svečiui į veidą ir galvos sritį kumščiu smogė ne mažiau kaip dvylika kartų.

Apklausiamas po šios tragedijos A.Dobilas pripažino kaltę, tačiau baudžiamąją bylą atvertus Klaipėdos apygardos teisme tikino, kad jis čia niekuo dėtas.

Tragedija nutiko Kintuose (Šilutės r.) pernai spalio 12-osios vakarą. Tądien A.Dobilas, su bičiuliu Tomu Z. nusipirkę butelį degtinės, užsuko pas 46 metų Mindaugą K. Šis su motina namuose žiūrėjo krepšinio rungtynių transliaciją per televiziją, todėl nekviesti svečiai nuėjo į kambarį pas Mindaugo brolį.

A.Dobilas panoro užsirūkyti, bet jam buvo pasakyta, kad šiuose namuose nerūkoma. Tuomet abu svečiai išėjo sutraukti dūmo į kiemą, prie jų prisijungė ir Mindaugas.

Vyrai nusprendė kartu praleisti vakarą. Jie nuėjo į parduotuvę, nusipirko porą butelių degtinės ir parėjo pas kaimynystėje gyvenantį A.Dobilą.

Teisme A.Dobilas kratėsi kaltės. Teisėjo paklaustas, kodėl apklausiamas po įvykio pripažino savo kaltę, A.Dobilas tikino, kad esą dėl galvos traumos tik po pusantro mėnesio prisiminė, kaip viskas vyko, o iš pradžių kalbėjo taip, kaip prisakė pareigūnai.

„Buvau patekęs į avariją, ištiko koma, patyriau galvos traumą, po to jau daug metų sutrikusi atmintis. Aš sunkiai vaikštau, negalėčiau padaryti tokių sužalojimų“, – aiškino A.Dobilas.

Bet kaimynai žino, kad jis savo garaže sportuoja, padaro nemažai prisitraukimų prie skersinio.

Žuvusiojo motina pasakojo, kad Mindaugas niekada prieš nieką nepakėlė rankos, buvo mėgstamas suaugusiųjų ir vaikų, dirbo statybų bendrovėje.

Pasak trečio kompanijos dalyvio Tomo Z., tą vakarą viskas galėjo baigtis ramiai.

„Mindaugas jau norėjo eiti namo, bet netyčia išpylė „čerką“. Dobilas jam liepė viską sutvarkyti, o tas netvarkė. Tada ir prasidėjo“, – kalbėjo Tomas Z.

Nužudytojo motina pateikė 100 tūkst. eurų, brolis – 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinius.

Teismo sprendimu jiems kaltininkas turės sumokėti 20 ir 10 tūkst. eurų. Taip pat teks atlyginti 2177 eurus turtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.