Per parą sostinėje nuo sukčių nukentėjo 5 žmonės – prarasta daugiau kaip 6 tūkst. eurų

Vilniuje nuo sukčių nukentėjo 5 žmonės. Bendrai nukentėjusieji prarado daugiau kaip 6 tūkst. eurų.

Per parą sostinėje nuo sukčių nukentėjo 5 žmonės – prarasta daugiau kaip 6 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Per parą sostinėje nuo sukčių nukentėjo 5 žmonės – prarasta daugiau kaip 6 tūkst. eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 11:19 AM

Vilniaus apskrities VPK praneša, jog gegužės 13 d. Vilniaus apskrities VPK gavo moters (gimusios 1966 m.) pareiškimą, kad nuo balandžio 25 d. iki gegužės 12 d. iš jos banko sąskaitos, jai nežinant, pasisavinta 3 650 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Taip pat Vilniaus apskrities VPK buvo informuotas apie sukčių išplatintas internetines nuorodas, kurias paspaudę žmonės neteko nemažos dalies pinigų, buvusių jų banko sąskaitose.

Gegužės 12 d. apie 19 val. 03 min. Vilniuje, vyras (gim. 1974 m.) gavo SMS žinutę su internetine nuoroda, kurią paspaudus iš jo banko sąskaitos apgaule buvo pasisavinti 999 eurai.

Tą pačią dieną lygiai tokią pačią SMS žinutę su internetine nuoroda gavo ir kita nukentėjusioji vilnietė (gimusi 1972 m.). Moteris paspaudus gautą nuorodą pastebėjo, kad iš banko sąskaitos yra pavogti 1 497 eurai.

Tačiau sostinėje nukentėjo dar viena moteris (gimusi 1995 m.), kurią sukčiai apgavo internetinę nuorodą išsiųsdami per mobiliąją programėlę „Vinted“.

Gavus žinutę su internetinė nuoroda moteris, kaip ir kiti nukentėjusieji, nusprendė paspaudus ją atidaryti. Akimirksniu iš moters banko sąskaitos apgaule buvo pasisavinti 292,60 eurai.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.