Teismui perduota narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojų ir pirkėjų byla

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė teismui perdavė bylą, kurioje nusikalstamomis veikomis kaltinami 6 asmenys. Tarp pareikštų kaltinimų – neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais bei neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Teismui perduota narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojų ir pirkėjų byla.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Teismui perduota narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojų ir pirkėjų byla.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 4:41 PM, atnaujinta May 19, 2022, 4:44 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, vienas iš kaltinamųjų – M.V., kaltinamas narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu su tikslu jas platinti bei neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu. Pareigūnams atliekant šio asmens kratą rasta 10 vienetų ritinėlių su amfetaminu ir 4 maišeliai su kanapėmis, o automobilyje aptiktas savadarbis pistoletas su dėtuve.

Kitas iš kaltinamųjų – M.N., iš minėto asmens galimai pirkęs amfetaminą, kaltinamas dėl disponavimo psichotropinėmis medžiagomis neturint tikslo jas platinti. Kitam amfetaminą ir kanapes galimai pirkusiam kėdainiečiui M.K. pareikšti kaltinimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimo su tikslu platinti. Iš jo amfetaminą pirkęs kėdainiečiai D.G., E.S. bei A.R. taip pat tapo kaltinamaisiais šioje byloje. Jiems pareikšti kaltinimai psichotropinių medžiagų disponavimu be tikslo jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas neteisėtai įgijo ar laikė narkotines arba psichotropines medžiagas be tikslo jas parduoti arba kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Bausmė už disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu platinti – laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – areštas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.