Užkliuvę už medžio panevėžiečiai jį „sudorojo“, o tada apšlapino

Policija ieško centrinėje Panevėžio aikštėje nedidelį medį nulaužusių chuliganų. Vidury nakties besisklaidžiusius vandalus užfiksavo Laisvės aikštę stebinčios vaizdo kameros.

Prieš dvejus metus aikštėje pasodintas medis užkliuvo girtiems chuliganams.<br>D.Kausakienės nuotr.
Prieš dvejus metus aikštėje pasodintas medis užkliuvo girtiems chuliganams.<br>D.Kausakienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-20 15:28

Ryte panevėžiečiai pastebėjo, kad neseniai rekonstruotoje Laisvės aikštėje nulaužta užaugti dar nespėjusi nedidelė europinė liepa. Žinia apie nulaužtą medį pasiekė ir savivaldybę.

Kamerų padarytus vaizdo įrašus peržiūrėjo Infrastruktūros skyriaus vyriausiasis valdymo organizavimo inžinierius Vidmantas Kerpiškis. Paaiškėjo, kad vandalai pasidarbavo naktį.

Prieš 3 valandą nakties Laisvės aikštėje pasirodė du jauni vyrai. Iš eisenos ir elgesio galima spėti, kad jie buvo girti. Vaizdo įrašuose matyti, kad eidamas pro medį vienas už jo užkliuvo.

Vyras nepargriuvo, tačiau žengęs dar kelis žingsnius apsisuko ir sugrįžo atgal. Sugriebęs rankomis jis medį nulaužė ir numetė ant grindinio.

Tada abu patraukė šalin, įsitaisė ant suolo. Po to vienas jų atsistojo ir pasuko prie kitoje aikštės pusėje augančio didelio medžio. Ten vyras nusišlapino.

Vaizdo įrašus valdininkai perdavė policijai. Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis sakė, kad įtariamieji dar nenustatyti.

Europinėmis liepomis Laisvės aikštė buvo apsodinta po rekonstrukcijos – maždaug prieš dvejus metus. Nulaužto medžio vietoje bus pasodintas kitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.