Girtas prie vairo Kaune įkliuvo Muitinės mokymo centro darbuotojas Surašyti ir du protokolai dėl nederamo elgesio

Kaune girtas prie vairo įkliuvo Muitinės mokymo centro specialistas. Girtumą pasitikrinti jis atsakė, tad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Specialistui taip pat surašyti du protokolai dėl jo nederamo elgesio įvykio vietoje.

 Girtas prie vairo Kaune įkliuvęs Muitinės mokymo centro darbuotojas užsidirbo ir du protokolus dėl netinkamo elgesio.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Girtas prie vairo Kaune įkliuvęs Muitinės mokymo centro darbuotojas užsidirbo ir du protokolus dėl netinkamo elgesio.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2022, 9:14 AM, atnaujinta May 22, 2022, 9:29 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, gegužės 21 d. apie 21 val. 11 min. Kaune, T.Masiulio g., sustabdytas automobilis „Lexus RX300“, kurį vairavo girtas (pasitikrinti girtumą atsisakė) Muitinės mokymo centro specialistas (gim. 1977 m.).

Atsisakymas pasitikrinti girtumą pagal Lietuvos įstatymus prilyginamas sunkiam girtumui ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Tad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip skelbia Baudžiamasis kodeksas, tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Sulaikytam vairuotojui policija taip pat surašė administracinių nusižengimų protokolą dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimo nevykdymo (gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų) bei dėl statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimo. 

Šiuo atveju Administracinių nusižengimų kodeksas skelbia, kad statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas, reiškiamas žodžiais, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu elgesiu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.