Teismui perduota byla dėl prekybos žmonėmis ir narkotikų kontrabandos

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl prekybos žmonėmis, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, jų kontrabandos, melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Teismui perduota byla dėl prekybos žmonėmis ir narkotikų kontrabandos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismui perduota byla dėl prekybos žmonėmis ir narkotikų kontrabandos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-30 09:29, atnaujinta 2022-05-30 09:33

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tyrimo metu surinkta duomenų, kad 2017 metų pavasarį penki kaltinamieji (Šiaulių, Tauragės ir Telšių m. gyventojai, gim. 1996 m., 1988 m., 1971 m., 1977 m., 1983 m.) galimai verbavo socialiai pažeidžiamus asmenis nusikalstamai veikai vykdyti – narkotinių medžiagų gabenimui į užsienį. Kvaišalai buvo gabenami asmens gyvybei pavojingu būdu – užverbuotų asmenų skrandyje.

Įtariama, kad kaltinamieji, naudodamiesi nukentėjusiųjų bloga materialine padėtimi, socialinių įgūdžių stoka bei apgaulingai žadėdami didelį piniginį atlygį, užverbavo tris asmenis – dvi 23 metų merginas ir 21 metų vaikiną – minėtai nusikalstamai veikai vykdyti.

Manoma, kad viena iš kaltinamųjų taip pat galėjo pelnytis ir iš kito asmens prostitucijos. Surinkta duomenų, kad pas kaltinamąją kurį laiką gyvenusiai radviliškietei moteris per skelbimą internete surasdavo lytinių paslaugų pageidaujančių klientų, susitardavo su jais dėl užmokesčio ir susitikimo vietos.

2017 metų gruodį kaltinamiesiems buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Šiuo metu visiems asmenims suėmimas pakeistas į kitas kardomąsias priemones, nesusijusias su laisvės atėmimu.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti griežčiausią bausmę numato laisvės atėmimą iki trejų metų, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – laisvės atėmimą iki šešerių metų, už prekybą žmonėmis – laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti