Klaipėdos teismas pradėjo nagrinėti mirtinai sušalti palikto naujagimio nužudymo bylą

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėta nagrinėti garažų masyvuose gimusio ir čia pat mirtinai sušalti palikto naujagimio byla.

 Klaipėdos teismas pradėjo nagrinėti mirtinai sušalti palikto naujagimio nužudymo bylą.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Klaipėdos teismas pradėjo nagrinėti mirtinai sušalti palikto naujagimio nužudymo bylą.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 10:16 AM, atnaujinta Jun 3, 2022, 10:19 AM

Sausio pradžioje gimusio kūdikio nužudymu kaltinama 34 metų motina, o 54 metų jos sugyventinis – sukurstymu nužudyti.

„Trumpai – pagimdė, nunešė ir paliko. Naujagimis sušalo ir numirė“, – žurnalistams sakė prokuroras Arūnas Saunorius.

Anot moterį ginančio advokato Edvardo Staponkaus, kaltinamoji savo kaltę pripažįsta.

„Šiaip situacija – bjauri, ne taip dažnai Klaipėdoje ir Respublikoje atsikratoma tokiu būdu savo vaiko. Labiausiai graudu, kad yra jaunų šeimų, kurios negali susilaukti vaikų, kreipiasi į gydytojus, išleidžia pinigus, o čia garaže pagimdo, išmeta kaip daiktą“, – sakė E. Staponkus.

Anot advokato, vyras motyvuoja manęs, kad moteris kūdikį nuneš į gyvybės langelį.

„Nerealu tokioj būsenoje, kad moteris priduotų. Variantas galėjo būti bet koks kitoks, bet ne nužudyti savo naujagimį“, – teigė advokatas.

Kaltinamasis, kuris, tyrimo duomenimis, nėra kūdikio tėvas, kaltės nepripažįsta.

„Nepripažįstu... Mane taip kaltina...Tokių kaltinimų nepripažįstu“, – sakė kaltinamasis.

Jis pripažino, kad dėl išdavystės moterį buvo sumušęs, dėl to į garažų masyvą, kur pora gyveno, buvo atvykusi policija. Kaltinamasis dėl smurto buvo atsidūręs Probacijos tarnybos akiratyje.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, nusikaltimas, dėl kurio dabar klaipėdiečiai teisiami, įvykdytas sausio 4 dieną, apie 18 valandą. Klaipėdos miesto policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad uostamiestyje esančiame garažų masyve rastas negyvas kūdikis. Nuvykę pareigūnai rado naujagimio kūną.

Tyrimo duomenimis, vyriškos lyties kūdikį garaže, neblaivaus sugyventinio akivaizdoje, pagimdė kaltinamoji, ji taip pat buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Įtariama, kad gimusį kūdikį moteris sugyventinio nurodymu išnešė ir paliko prie garažo. Žiemą lauke paliktas bejėgiškos būklės naujagimis mirtinai sušalo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė mažametį, bejėgiškos būklės artimą šeimos narį ar giminaitį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.