Sukčiai nemenkai pasipelnė iš dviejų vilniečių – išviliojo solidžią pinigų sumą

Penktadienio popietę į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi vyras ir moteris nukentėję nuo sukčių. Iš nukentėjusiųjų apgaulės būdu sukčiai išviliojo daugiau kaip 35 tūkst. eurų.

Sukčiai nemenkai pasipelnė iš dviejų vilniečių – išviliojo solidžią pinigų sumą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Sukčiai nemenkai pasipelnė iš dviejų vilniečių – išviliojo solidžią pinigų sumą.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2022, 8:57 AM

Birželio 3 d. apie 14 val. 44 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi vyras (gim. 1948 m.), kuris pranešė, kad gegužės 30 d. apie 15 val. 13 min. Vilniaus rajone, Pakalniškių kaime, būnant namuose, į jo mobiliojo ryšio telefoną paskambino asmuo, kuris prisistatęs banko darbuotoju.

Sukčius apgaulės būdu iš vyro išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir iš banko sąskaitos pasisavino 9 850 eurų.

Tą pačia dieną apie 14 val. 29 min. į Vilniaus apskrities VPK kreipėsi moteris (gimusi 1964 m.) taip pat nukentėjusi nuo sukčių.

Nukentėjusioji pranešė, kad tą pačią dieną apie 07 val. 10 min. Vilniuje, Šiaulių g., būnant namuose, į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo pranešimą ir aktyvavus atsiųstą nuorodą, nuo jos banko sąskaitos apgaulės būdu buvo nuskaičiuoti 27 636 eurai.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.