Kruviną egzekuciją Kazlų Rūdoje įvykdęs posūnis su sėbrais laukia teisingumo: leisgyvį patėvį paliko mirti

Netoli Kazlų Rūdos, miške stovinčioje sodyboje, gyvenantis 60-metis vyras vos neprarado gyvybės, kai jį žiauriai sumušė ir apiplėšė posūnis su dviem sėbrais. Egzekuciją surengusi trijulė laukia teismo.

Kruviną egzekuciją Kazlų Rūdoje įvykdęs posūnis su sėbrais laukia teisingumo: leisgyvį patėvį paliko mirti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Kruviną egzekuciją Kazlų Rūdoje įvykdęs posūnis su sėbrais laukia teisingumo: leisgyvį patėvį paliko mirti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 7:46 AM

Marijampolės apylinkės prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje 31 metų P.K., 41 metų E.G. ir 51 metų L.K. kaltinami dėl plėšimo, sunkaus sveikatos sutrikdymo, neteisėto mokėjimo priemonės disponavimo ir panaudojimo.

Nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų liepą.

Įsiveržė trys vyrai

Atokioje sodyboje gyvenantis T.D. tą vasaros vakarą žiūrėjo televizorių, kai staiga su didžiuliu trenksmu, išlaužę dvejas duris, į vidų įsibrovė trys vyrai.

Vieną jų, posūnį, T.D. iškart pažino, kiti jam buvo nematyti. 31 metų P.K. iš karto puolė mušti patėvio, reikalavo pinigų. Posūnis su vienu iš bendrininkų vyrą be gailesčio pakaitomis daužė lazdomis, spardė į galvą ir krūtinę.

Vyras aimanavo ir rėkė iš skausmo, tačiau užpuolikai nepaisė jo kančių. Įsibrovėliai, ieškodami pinigų, iš spintų ir spintelių išvertė daiktus, maisto produktus.

Siautėjantis posūnis grasino: jei neras pinigų, padegs ir patėvį, ir jo namus. E.G., paėmęs šūsnį laikraščių, juos padegė ir numetė ant lovos šalia kruvino šeimininko. Kai ant patalų vis kurstoma ugnis ėmė grėsti dideliu gaisru, vienas plėšikų ją užgesino.

Auką paliko leisgyvę

Galop posūnis surado banko kortelę, reikalavo pasakyti PIN kodą. Vyras jį pasakė, kad išvengtų žvėriškų kankinimų. Plėšikauti trijulė buvo atvykusi iš Marijampolės taksi automobiliu, kuris laukė atokiau T.D. sodybos.

Posūnis taksi nuvažiavo į Kazlų Rūdą, tačiau nieko nepešė, nes patėvio sąskaitoje tebuvo keliolika eurų. Kruvinos, miltais apipiltos leisgyvės aukos buvo paliktas saugoti vienas sėbrų.

Kad sužalotas vyras negalėtų išsikviesti pagalbos, jo telefoną plėšikai įmetė į kibirą su vandeniu. Iš Kazlų Rūdos grįžęs posūnis buvo dar labiau įsiutęs, vėl ėmė mušti patėvį reikalaudamas pinigų.

Sunkios būklės T.D. tik vėliau sužinojo, kad nuo vaikystės augintas posūnis pagrobė neseniai gautą pensiją (apie 300 eurų), televizorių, gitarą ir plaukų kirpimo mašinėlę. Plėšikai daiktus susikrovė į taksi ir, palikę bejėgę auką, išvažiavo.

Sesuo išgelbėjo brolį

Kitame mieste gyvenanti T.D. sesuo dvi dienas skambino broliui, tačiau jis neatsiliepė.

Nerimaujanti moteris nusprendė atvažiuoti į kaimą ir pasižiūrėti, gal kas atsitiko.

Jei ne šis sesers sprendimas, žiauriai sužalotas vienišas vyras, matyt, būtų miręs.

Moteris pamatė išlaužtas dvejas duris, kambaryje mėtėsi iš spintos išversti drabužiai, maisto produktai, popierių degėsiai, grindys buvo šlapios, o kibire mirko telefonas.

Ant sofos sėdėjo kruvinas jos brolis. Ant jo veido ir kūno buvo matyti daugybė kraujosruvų. Sužalotasis prastai orientavosi aplinkoje, menkiausias judesys jam sukeldavo didelius skausmus.

T.D. buvo išgabentas į Kauno klinikas. Medikai konstatavo vyrui sunkią galvos traumą, šonkaulių lūžius, pusės veido paralyžių. Po operacijos vyras ilgai gydėsi. Jam pavyko išvengti mirties, tačiau jis prarado sveikatą.

Policijos pareigūnai greitai sulaikė įtariamuosius. Visi jie ne po kartą teisti už įvairius nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.