Dėl neteisėto žmonių gabenimo nuteisti du Indijos piliečiai

Kauno apygardos teismas baudžiamojoje byloje dėl neteisėto žmonių gabenimo kaltais pripažino du Indijos piliečius.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo nuteisti du Indijos piliečiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl neteisėto žmonių gabenimo nuteisti du Indijos piliečiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-09 15:15

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį du Indijos piliečiai, siekdami materialinės naudos, per tarpininkus susitarė pervežti du asmenis, kurie buvo nelegaliai kirtę Lietuvos Respublikos sieną, iki Vokietijos Respublikos. Už kiekvieną nelegalų migrantą buvo sutartas 2000 eurų atlygis.

Neteisėtam asmenų pervežimui Indijos piliečiai išsinuomojo automobilį, tačiau savo nusikalstamos veikos nepabaigė. Vos įsėdus migrantams ir pradėjus kelionę, už 5 minučių jų vežėjai padarė avariją. Jie nuklydo kitu keliu, link Ruklos karinio poligono, o kai užsieniečiai suprato, kur atsidūrė ir mėgino skubiai grįžti atgal, susidūrė su karių ekipažu. Šie iškvietė policiją. Nors nelegaliai vykusiems keleiviams buvo liepta slėptis, policijos pareigūnai netrukus juos pastebėjo ir nustatė, kad šie asmenys neturėjo teisės kirsti Lietuvos Respublikos sienos.

Policijos pareigūnai automobilyje rado draudžiamų turėti daiktų – narkotinių medžiagų (kanapių) ir šaunamąjį ginklą, kurie priklausė vienam iš Indijos piliečių. Pastarajam užsieniečiui buvo pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl kontrabandos (BK 199 straipsnio 4 dalis), neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną (BK 292 straipsnio 2 dalis), neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais (253 straipsnio 1 dalis) bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis (BK 259 straipsnio 2 dalis).

Antrajam Indijos piliečiui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną (BK 292 straipsnio 2 dalis).

Birželio 7 d. Kauno apygardos teismo nuosprendžiu abu užsieniečiai pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų. Subendrinus bausmes, teismas skyrė jiems po 10 mėnesių laisvės atėmimo ir konfiskavo transporto priemonę atitinkančią pinigų sumą – po 4000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.