4 girti plungiškiai nugvelbtu automobiliu pasidžiaugė neilgai – juos išdavė „dykai“ pripildytas degalų bakas

Plungėje grupė vyrų ne tik nugvelbė automobilį, bet juo atvažiavę į degalinę spruko nesumokėję už pripildytą degalų baką.

4 girti plungiškiai nugvelbtu automobiliu pasidžiaugė neilgai – juos išdavė „dykai“ pripildytas degalų bakas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
4 girti plungiškiai nugvelbtu automobiliu pasidžiaugė neilgai – juos išdavė „dykai“ pripildytas degalų bakas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-16 16:38

Birželio 14 apie 06 val. 15 min. Plungėje, Sukilėlių gatvėje, 1967 m. gimęs vyras sulaukė skambučio telefonu, kad jam priklausančiu automobiliu „Opel Astra“ į degalinę Plungėje atvykę asmenys prisipylė degalų ir išvažiavo už juos nesumokėję.

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK, vyras tik tuomet pastebėjo, kad minėtas, kieme stovėjęs automobilis yra dingęs.

Patirtą žalą jis įvertino 400 eurų žalą.

1998 m. pagamintas „Opel“ nakčiai buvo paliktas neužrakintas, jo dokumentai ir užvedimo raktelis buvo palikti automobilio salone.

Pranešimą apie vagystę gavę Plungės policijos pareigūnai minėtą automobilį pastebėjo ir sustabdė tą pačią dieną apie 08 val. 40 min., Plungėje, I. Končiaus gatvėje.

Jame buvę vyrai sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Visi įtariamieji buvo girti (gim. 1989 m. nustatytas 2,75 prom., gim. 1987 m. – 2,96 prom., gim. 1998 m. – 1,37 prom., o gim. 2003 m. – 1,69 prom. girtumas).

Nustatyta, kad du iš jų – gimę 1989 m. ir 1987 m. – buvo ieškomi dėl anksčiau įvykdytų nusikalstamų veikų.

Pradėtas vagystės tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. „Opel Astra“ vairavo labiausiai apgirtęs vyras (gim. 1987 m.), tad – pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl vairavimo neblaiviam (pagal LR BK 281(1) str. 1d.

Anksčiau jau teistiems vyrams už atvirai pagrobtą svetimą turtą ( LR BK 178 str. 2 d.) gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Kokia atsakomybė bus taikoma dėl degalų vagystės, paaiškės patikslinus įvykio aplinkybes ir patirtą žalą.

Plungės rajono PK pareigūnai įtaria, kad sulaikytieji galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio automobilių vagysčių. Taip pat ragina ir automobilių savininkus būti atidesniais.

Nakčiai transporto priemones statyti rekomenduojama rakinamame garaže, saugomoje aikštelėje arba gerai apšviestame kiemo plote, arčiau buto ar namo langų. Visada būtina patikrinti ar užrakinote automobilį, ar uždaryti jo langai, tarp jų ir stoglangis.

Net paliekant automobilį savo garaže, spynelėje ar salone negalima palikti užvedimo raktelių. Būtina įjungti signalizaciją, esant galimybei įsigyti ir naudoti papildomas apsaugos priemones.

Jeigu savo automobilį radote apvogtą ar apgadintą – nelieskite jo ir jame esančių daiktų, nesėskite į vidų, o nedelsiant praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų