Sukčiai įnirtingai šluoja žmonių banko sąskaitas: užtenka vos vieno neapdairaus žingsnio

Sukčiai ir toliau įnirtingai vilioja iš žmonių pinigus. Atsiųsdami aktyvias nuorodas ilgapirščiai išsyk ištuština banko sąskaitas.

Sukčiai įnirtingai šluoja žmonių banko sąskaitas: užtenka vos vieno neapdairaus žingsnio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sukčiai įnirtingai šluoja žmonių banko sąskaitas: užtenka vos vieno neapdairaus žingsnio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-30 10:56

Birželio 29 d. į Palangos PK kreipėsi 1954 m. gimęs vyras, kuris nurodė, kad dar gegužės mėnesį, buvo gavęs neva iš banko siųstą SMS žinutę su aktyvia nuoroda, kurią paspaudė.

Trečiadienį vyriškis, patikrinęs banko sąskaitų išrašus, pastebėjo, kad gegužės 22 d. iš dviejų jo banko sąskaitų apgaulės būdu yra pasisavinti 3 000 eurų.

Tą pačią dieną į Plungės rajono PK kreipėsi 1987 m. gimusi moteris. Ji nurodė, kad birželio 29 d. apie 11 val. 13 min. į mobiliojo ryšio telefoną gavo neva iš banko siųstą SMS žinutę, kurioje teigta, kad pareiškėjos paskyra yra įšaldyta.

Paspaudusi atsiųstą nuorodą ir suvedusi reikalaujamus duomenis moteris pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos apgaulės būdu yra pasisavinti 1 911 eurų.

Trečiadienį į Klaipėdos PK kreipėsi dar viena, 1981 m. gimusi, moteris, kuri nurodė, kad internetu parduodamą drabužį neva pirkti norėjęs asmuo atsiuntė nuorodą. Ją paspaudusi ir suvedusi reikalaujamus duomenis moteris iš dviejų banko sąskaitų neteko 850 eurų.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.